Πέμπτη 17 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΚΚΙ
Καμιά συμμετοχή στην «πολυεθνική» στρατιωτική δύναμη του ΟΗΕ

Ελλάδα - Παλαιστίνη κοινό μέτωπο απέναντι στη Νέα Τάξη!

Σε ανακοίνωσή του το ΔΗΚΚΙ, αναφερόμενο στο ενδεχόμενο συμμετοχής Ελλήνων στρατιωτών στη Διεθνή Στρατιωτική Δύναμη στο Λίβανο, σημειώνει τα παρακάτω:

«Οι Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις δεν έχουν καμιά δουλιά στα σχέδια για τη νέα Μέση Ανατολή και στην προετοιμασία του εδάφους για το χτύπημα του Ιράν, που απεργάζονται οι ΗΠΑ με την ανοιχτή στήριξη της Ευρωπαϊκής Ενωσης στα πλαίσια εφαρμογής της εγκληματικής Νέας Τάξης πραγμάτων. Η ελληνική κυβέρνηση καλείται να δηλώσει ρητά πως δεν προτίθεται να συμμετάσχει με αποστολή οποιασδήποτε μορφής στρατιωτικών τμημάτων στο νέο κύκλο επεμβάσεων και στην "ειρήνη του νεκροταφείου", που επιχειρεί να επιβάλει η Νέα Τάξη στην περιοχή.

Ο καθοριστικός ρόλος που αποδεικνύεται πως διαδραμάτισε η αγγλική στρατιωτική Βάση της Κύπρου στην επέμβαση στο ΛίΒανο, σε συνδυασμό με τις προσπάθειες για επαναφορά του σχεδίου Ανάν με στόχο την κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και τον έλεγχο του Κυπριακού νότου, πιστοποιούν για μία ακόμη φορά πως οι εξελίξεις στη Μ. Ανατολή συνδέονται άμεσα με τα σχέδια της Νέας Τάξης για τη ζώνη Κύπρου - Αιγαίου - Θράκης. Επιπλέον, η διάρρηξη των παραδοσιακών φιλικών σχέσεων με τον Αραβο-μουσουλμανικό και Παλαιστινιακό πληθυσμό και η περαιτέρω ενίσχυση του άξονα Τουρκίας - Ισραήλ, με πιθανή έμπρακτη ελληνική στρατιωτική εμπλοκή, θα αποτελέσει τη χειρότερη ιστορική παρακαταθήκη για τη μελλοντική πορεία της χώρας μας.

Φτάνει πια! Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση να σταματήσουν την τακτική του Πόντιου Πιλάτου, εξισώνοντας το θύτη με το θύμα στη Μ. Ανατολή. Να σταματήσουν να αγνοούν προκλητικά τα αισθήματα αλληλεγγύης του ελληνικού λαού στον αγωνιζόμενο λαό της Παλαιστίνης και του ΛιΒάνου, αλλά και τα στοιχειώδη δικαιώματα της χώρας μας απέναντι στην απειλή της εθνικής της κυριαρχίας, προς δόξα της Νέας Τάξης και του σιωνιστικού κράτους του Ισραήλ.

Το μέτωπο απέναντι στην ιμπεριαλιστική Νέα Τάξη στην Ελλάδα, στην Κύπρο και την Παλαιστίνη είναι κοινό. Ο ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται τη σημασία των εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή, αλλά καν τις ευθείες επιπτώσεις που αυτές έχουν για τη χώρα μας, και δε θα μείνει αμέτοχος».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απαιτούμε σεβασμό της κυριαρχίας κάθε χώρας ενάντια σε κάθε ιμπεριαλιστική απειλή με όποιο πρόσχημα (2010-08-24 00:00:00.0)
Κοινή ανακοίνωση Τύπου της Συνάντησης Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων (2008-01-13 00:00:00.0)
Υψώνουμε ΦΩΝΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ στο ιμπεριαλιστικό έγκλημα (2006-08-06 00:00:00.0)
Κανένας στρατιώτης στη Μέση Ανατολή όποιος κι αν το αποφασίσει (2006-08-02 00:00:00.0)
ΝΕΟΤΑΞΙΤΙΚΑ ΠΑΖΑΡΙΑ για τη «νέα Μέση Ανατολή» (2006-07-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ