Πέμπτη 17 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σήμερα η αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση

Στις 8.00 το βράδυ, στο Αγαλμα του Βενιζέλου

Είναι ανάγκη να γίνει υπόθεση του καθένα ο αγώνας ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, για τον άμεσο και δίχως όρους τερματισμό της σφαγής των λαών του Λιβάνου και της Παλαιστίνης και την άμεση αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων κατοχής. Αυτό το μήνυμα στέλνουν η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία», το ΠΑΜΕ και η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης και καλούν τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία του νομού να συμμετέχουν μαζικά στη νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνουν, σήμερα Πέμπτη 17 Αυγούστου στις 8 το βράδυ στο Αγαλμα του Βενιζέλου.

Οπως αναφέρουν, το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, δεν καταδικάζει τις επιδρομές του Ισραήλ, δεν προβλέπει άμεσο σταμάτημα των επιδρομών του και τη χωρίς όρους αποχώρηση από τα εδάφη του Λιβάνου. Μαζικά, και μαχητικά λοιπόν, ο εργαζόμενος λαός να πάρει την υπόθεση στα χέρια του και να διαδηλώσει την απαίτησή του για σεβασμό στο δικαίωμα κάθε λαού στην αυτοδιάθεση, στην εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία. Εργαζόμενοι και νεολαίοι να φωνάξουν κάτω τα χέρια από τους λαούς του Λιβάνου και της Παλαιστίνης, κάτω τα χέρια από την ηρωική Κούβα. Και να απαιτήσουν:

Να σταματήσει οποιαδήποτε ξένη ανάμειξη. Να μην αποσταλούν ξένες στρατιωτικές δυνάμεις στο Λίβανο. Να μην αναμειχθεί η χώρα μας με κανέναν τρόπο σε τέτοιου είδους αποστολές. Να σταματήσουν οι απειλές των ΗΠΑ ενάντια στον περήφανο κουβανικό λαό.

Με ανακοίνωσή της η ΕΔΥΕΘ χαιρετίζει τους εργαζόμενους, τους νέους και τις νέες, όλους τους φιλειρηνικούς ανθρώπους της Θεσσαλονίκης, που επί ένα μήνα συμμετέχουν και στηρίζουν ολόψυχα τις αντιπολεμικές - αντιιμπεριαλιστικές διαδηλώσεις. Ξεκαθαρίζει πως οι λαοί μπορούν να βάλουν φραγμό στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα και βαρβαρότητα, δυναμώνοντας το μαχητικό, αντιιμπεριαλιστικό, αντιπολεμικό και φιλειρηνικό κίνημα. Η ΕΔΥΕΘ, τέλος, σημειώνει πως «αυτές τις κρίσιμες μέρες και ώρες η ανάγκη δυναμώματος του κινήματος αλληλεγγύης και συμπαράστασης - ηθικής και υλικής - είναι ζωτικής σημασίας για τους λαούς του Λιβάνου και της Παλαιστίνης, για κάθε ένα λαό, που βάλλεται από τους ισχυρούς της Νέας Τάξης Πραγμάτων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καλύπτει τα εγκλήματα του Ισραήλ το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (2012-11-24 00:00:00.0)
Μεγάλη αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση (2007-03-11 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι εισβολές (2006-09-28 00:00:00.0)
Αυξημένες ευθύνες για την παγκόσμια εργατική τάξη (2006-09-12 00:00:00.0)
Αντίστροφη μέτρηση για τη λαϊκή κινητοποίηση (2006-09-06 00:00:00.0)
Συγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου (2006-08-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ