Πέμπτη 17 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ακολούθησε «κατά γράμμα» το νόμο...

Επιστολή της διοικητή του Θριάσιου Νοσοκομείου, Μαρίας Καρά

Επιστολή - απάντηση σε δημοσίευμα της εφημερίδας στις 5/8/2006 με τίτλο «Απόλυση νοσηλεύτριας που δεν έμαθε κομπιούτερ», έστειλε η διοικητής του Θριάσιου Νοσοκομείου, Μαρία Καρά.

Στην επιστολή της η Μ. Καρά μεταξύ άλλων αναφέρει: «Σε ό,τι αφορά την πρόσληψη και την απόλυση της εν λόγω νοσηλεύτριας, οι πληροφορίες είναι απολύτως ανακριβείς, δεδομένου ότι το ΓΝΕ "Θριάσιο" έχει ακολουθήσει κατά γράμμα σε όλη τη διαδικασία τις υποδείξεις του ΑΣΕΠ, τις οποίες είχε αποδεχτεί η νοσηλεύτρια με τη συμμετοχή της στο διαγωνισμό». Αναφέρει ακόμα ότι η γνώση πληροφορικής ή χειρισμού H/Y ήταν απαραίτητη βάσει του διαγωνισμού και αφού η νοσηλεύτρια απέτυχε στις σχετικές εξετάσεις του ΟΕΕΚ «...αυτοδίκαια και σύμφωνα πάντα με τους όρους της προκήρυξης του ΑΣΕΠ ακολούθησε η απόλυσή της και καλείται ο αμέσως επόμενος στη σειρά κατάταξης υποψήφιος».

Βεβαίως στο ρεπορτάζ του «Ρ» δεν υπήρχε καμία ανακρίβεια, αφού αναφέρθηκε συγκεκριμένα ότι η νοσηλεύτρια δεν πέρασε τις εξετάσεις για πιστοποίηση γνώσης χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών. Και η ανακοίνωση της Ενιαίας Συνδικαλιστικής Αγωνιστικής Κίνησης (ΕΣΑΚ) και ο «Ρ», ανέδειξαν την πολιτική σημασία αυτής της απόλυσης, που αποτελεί και την ουσία της πολιτικής της κυβέρνησης, στην οποία αποφεύγει να απαντήσει η διοικήτρια του Θριάσιου, μένοντας τυπικά στην κατά κατά γράμμα εφαρμογή του Νόμου. Που δεν ακυρώνει την πολιτική ουσία της συγκεκριμένης πράξης, αφού από τη μια ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος δηλώνει ότι το σύστημα Υγείας έχει φτάσει σε οριακό σημείο λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού και ζητά τις εκτός ΑΣΕΠ προσλήψεις νοσηλευτών και από την άλλη απολύονται νοσηλευτές για καθαρά τυπικούς λόγους. Εύλογα αναρωτιέται η ΕΣΑΚ αν είναι πραγματικά απαραίτητη η γνώση χρήσης WORD, EXCEL και ΙΝΤΕΡΝΕΤ για την παροχή νοσηλευτικού έργου. Και υπογραμμίζει ότι το κράτος έπρεπε να αναλάβει την ευθύνη εκμάθησης υπολογιστών στους νεοπροσλαμβανόμενους νοσηλευτές, αντί να αναγκάζονται οι οικογένειες των ανέργων να πληρώνουν τουλάχιστον 500 ευρώ στις ιδιωτικές σχολές που δίνουν τα πιστοποιητικά γνώσης χειρισμού υπολογιστών.

Με τι ακριβώς από αυτά διαφωνεί η διοικητής του Θριάσιου Νοσοκομείου;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ