Παρασκευή 18 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Σταματήστε

Στο όνομα των πεθαμένων παιδιών. Στο όνομα των παιδιών που γεννιούνται κάτω από τις βόμβες και δεν προλαβαίνουν να δουν τον ήλιο. Στο όνομα όλων όσοι αντιστέκονται, με όποιο τρόπο, σε κάθε καταχτητή.

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΩΡΑ!

Και εννοούμε όσα ΜΜΕ - ηλεκτρονικά και έντυπα, κρατικά και ιδιωτικά - έχουν αποστολή να υπερασπίσουν τα εγκλήματα του ιμπεριαλισμού. Κλείστε «πόρτες και παράθυρα» σε σχολιαστές, καθηγητές, δημοσιογράφους «μεγάλους» και μικρούς, σε επιστήμονες, σε κάποιους που θέλουν να το παίξουν οι άνθρωποι των «γραμμάτων» και των ...«τεχνών», της «διανόησης» με μισθό, μικρό ή μεγάλο ή και αμισθί, γιατί δεν έχουν το ανάστημα να πουν την αλήθεια και να συγκρουστούν με το σύστημα που γεννάει αυτά τα εγκλήματα, γιατί αλλιώς δεν μπορεί να επιβιώσει.

Θέλετε δε θέλετε - και το θέλετε - όλοι εσείς γίνεστε συνένοχοι στα σίριαλ τυμβωρυχίας για να καλυφθούν τα εγκλήματα του ιμπεριαλισμού, βάζοντας στο ίδιο τσουβάλι τους δυο Ισραηλινούς φαντάρους με τους χιλιάδες νεκρούς, παιδιά και αμάχους, σε Λίβανο και Παλαιστίνη, ισοπεδώνοντας τις χώρες τους, πάντα με την υποστήριξη των ΗΠΑ, ΕΕ, ΝΑΤΟ, και το ξέρετε. Γιατί λοιπόν λέτε αυτά τα ψέματα;

Ολοι εσείς οι κύριοι, πριν την ανατροπή του σοσιαλιστικού στρατοπέδου, είχατε αρχίσει να συζητάτε πως η επιστήμη, η διανόηση κλπ. δεν πρέπει να είναι στρατευμένα. Μπορείτε να μας απαντήσετε - εσείς όλοι - πού είστε στρατευμένοι σήμερα; Απλοϊκή ερώτηση, θα μας πείτε, αφού σας βλέπουμε και σας ακούμε αλλά λέμε μήπως κανένας απ' όλους εσάς ευαισθητοποιηθεί, όχι να κάνει καμία ηρωική πράξη, αλλά να σταματήσει να βγαίνει και να δίνει τις βαθυστόχαστες αναλύσεις του, αλλά και όσοι δε μιλάνε, συμβάλλουν και αυτοί στο έγκλημα.

Μήπως έχετε ακούσει πως οι μεγάλοι των τεχνών, της διανόησης, της επιστήμης του 20ού αιώνα δούλεψαν για την πατρίδα και το λαό, όχι μόνο με το έργο τους, που εξέφραζε τα μεγάλα ιδανικά, τον πόθο για μια καλύτερη ζωή, αλλά έμειναν μαζί του στις νίκες, στις ήττες και τις αναμορφώσεις, όπως κι αν λέγονταν - Μακρονήσι, Γιούρα κτλ. κτλ. - γι' αυτό έμειναν μεγάλοι κι αθάνατοι. Τους ξέρετε, αλλά δεν τολμάτε να αναφέρετε τα ονόματά τους. Κι όταν καμιά φορά πάτε να τους «αναλύσετε», τότε είναι που αν μπορούσαν θα σηκώνονταν απ' τον τάφο τους να σας φτύσουν τουλάχιστον. Εχετε σκεφτεί - αν μπορείτε να σκεφτείτε - το κενό που άφησε ο ανθός της γενιάς μας, ιδιαίτερα στην επιστήμη, γιατί έπεσε στην πρώτη γραμμή είτε ...επίσημα στο εκτελεστικό απόσπασμα ή από τα δολοφονικά χέρια των παρακρατικών και συνεργατών των καταχτητών; Υποστηριζόμενοι από τους «μεγάλους συμμάχους» σας που εσείς σήμερα κόπτεστε να τους υπερασπιστείτε;

Πώς είναι δυνατόν να βλέπεις τους εγκληματίες της ανθρωπότητας και να μένεις αμέτοχος; Να βλέπεις τα οργανάκια του καπιταλιστικού συστήματος, δηλαδή, τα κοράκια, να θέλουν να γίνουν περιστέρια; Η κα Ράις - ράιχ το 4ο (βέβαια και το 3ο αυτοί το δημιούργησαν μαζί με την «πολιτισμένη Ευρώπη»). Αυτή η μελαψή «κυρία» υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, προδίδοντας την ξεκληρισμένη με όλους τους τρόπους φυλή της, για να φτιάξουν μια αλλοπρόσαλλη πανσπερμία, τη «Μεγάλη Χώρα της Ελευθερίας & Δημοκρατίας» με τα εκατομμύρια των ανέργων, των αστέγων, των πεινασμένων, τα σαράντα εκατομμύρια ανασφάλιστων, ήρθε να μας πει για μια «νέα Μέση Ανατολή», όπως, π.χ., Γιουγκοσλαβία, δολοφονία Μιλόσεβιτς, Αφγανιστάν, Ιράκ, για να σταθούμε μόνο σ' αυτά τα πολύ πολύ πρόσφατα. Εχει κανένας σας το κουράγιο να αντιστρέψει την «Οδηγία» της «κυρίας» Ράιχ και να της θέσει δύο ερωτήματα; 1) Δεν είναι καιρός να γίνει μια Νέα Αμερική; 2) Πώς θα της φαινόταν αν μια Πολιτεία κήρυσσε την ανεξαρτησία της; Ετσι δεν κατακομματιάζουν τις χώρες και μετά πάνε να εφαρμόσουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, αφού βέβαια σφάξουν, κάψουν για να εξανδραποδίσουν κάθε αντίσταση.

Μια ακόμη ερώτηση. Εσείς οι μεγαλοδημοσιογράφοι, που συνοδεύετε την «κυρία» Ράιχ του 4ου, τολμάτε να της θέσετε την ερώτηση: Τι έγινε με την «Αλ Κάιντα» και τον αρχηγό της Λάντεν - δικό τους κι αυτό δημιούργημα ενάντια στο λαϊκοδημοκρατικό καθεστώς του Αφγανιστάν, το οποίο και ανέτρεψαν. Ισοπέδωσαν δύο χώρες, αλλά αυτή όχι απλώς ζει αλλά και κερδίζει έδαφος στις μάχες, όσο πια για τους «τρομοκράτες» της 11ης Σεπτεμβρίου, αποδείχτηκε η δικαιολογία για να ειπωθεί το περίφημο απόφθεγμα του κτήνους που ακούει στο όνομα Μπους, «Οσοι δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας», τους ψάχνετε ακόμη; Τολμάει κανένας σας να κάνει την παραμικρή ερώτηση;

Και μια τελευταία ενημέρωση σε όλους εσάς τους ειδικούς αναλυτές, σχολιαστές, επιστήμονες κτλ.: Κανένας από σας λόγω ηλικίας δεν έζησε το φοβερό 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, με τα 50 εκατομμύρια νεκρών (20 εκατ. μόνο η Σοβιετική Ενωση που σήκωσε το μεγαλύτερο, βάρος απ' όλα τα μέτωπα) και τις αμέτρητες και ασύλληπτες καταστροφές στις αξίες πολιτισμού - όμως θα έπρεπε να έχετε διαβάσει αυτή την ιστορική περίοδο (1940-1950), όχι από την ανάποδη, τη διαστρεβλωμένη, των «νικητών», αλλά τη σωστή - και υπάρχει πληθώρα ύλης - αρκεί να το θέλατε. Αυτό θα σας βοηθούσε να μη χάνετε τη σοβαρότητά σας. Οι ελάχιστοι που έχουμε απομείνει, εκείνης της γενιάς και ζήσαμε τη φρίκη σε όλο το τραγικό της μεγαλείο, σας ρωτάμε, μπορείτε να νιώσετε τι θα πει πεινάω, μπορείτε να βλέπετε μάνες και παιδιά με καλαμένια πόδια, πρησμένες κοιλιές και να ακούτε τη μακρόσυρτη λέξη «Πεινάωωωω!» πέφτοντας νεκροί στην παρακάτω γωνία για να τους μαζέψει το καροτσάκι του δήμου και την άλλη μέρα να θαφτούν σε κοινούς τάφους; Φανταστήκατε ποτέ πως οικογένειες κράταγαν μέρες τους νεκρούς κρυμμένους στο σπίτι για να μη χάσουν τα 80 γραμμάρια σκουπόψωμο, που έδιναν με το δελτίο; Οι απώλειες του αθηναϊκού λαού το χειμώνα 1941 προς 1942, 250.000 νεκροί μόνο από την πείνα.

Ολοι εσείς οι πολύξεροι, μάθατε ποτέ πώς είναι να βλέπεις το παιδί που έγραφε στον τοίχο για την Ελευθερία, να το σκοτώνουν επί τόπου και το άλλο να συμπληρώνει τη λέξη με το αίμα του σκοτωμένου;

Θα μπορούσατε άραγε να νιώσετε την ανατριχίλα όταν τα καμιόνια γεμάτα με τα εκτελεσμένα παλικάρια, από το Σκοπευτήριο, πηγαίνοντας στο 3ο Νεκροταφείο έτρεχε το αίμα ρυάκι και την ίδια στιγμή σε όλη τη διαδρομή, γυναίκες όλων των ηλικιών σκέπαζαν το αίμα με λουλούδια; Αλήθεια, τι θα μπορείτε να νιώσετε βλέποντας τους συμπατριώτες σας, συνεργάτες των καταχτητών, με κουκούλες, να προδίνουν τους αγωνιστές και να εκτελούνται επί τόπου;

Σταματάμε εδώ, γιατί η Ιστορία είναι μεγάλη και τα παραδείγματα αμέτρητα. Θέλουμε όμως να σας θυμίσουμε πως αυτοί οι κουρελήδες και οι πεινασμένοι, με τις αντιστασιακές τους οργανώσεις, το Λαϊκό Στρατό ΕΛΑΣ, έγινε ο φόβος και ο τρόμος καταχτητών και συνεργατών τους, κι αυτό κανένας να μην το ξεχνά γιατί η Ιστορία έχει γυρίσματα (αλίμονο κι αν δεν είχε) και όλοι θα κριθούν για τα έργα τους.

Ο Μεγάλος Σικελιανός απαθανάτισε αυτή τη γενιά με τα παρακάτω: «Σηκώθη η λεβεντογενιά φρεγάδα μ' ανοιχτά πανιά στον νιο αγέρα για να αρμενίσει το ντουνιά κι ακόμα πέρα».

Αγαπητοί κύριοι, βαθυστόχαστοι και πολύξεροι, μην τολμήσετε να πείτε πως είναι κάτι διαφορετικό σήμερα, οι νεκροί και οι ακρωτηριασμένοι σε όλους τους πολέμους είναι το ίδιο. Σήμερα ακόμη χειρότερα, γιατί η αντίσταση σε κάθε έγκλημα του ιμπεριαλισμού, όποια κι αν είναι, ανάλογα με την επίθεση που δέχεται, ονομάζεται «τρομοκρατία» και πέφτουν μετά τα μαύρα κοράκια να την «εκδημοκρατίσουν», όπως, Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν, Ιράκ, κτλ., κτλ., όμως τα ορθάνοιχτα απορημένα μάτια των Νεκρών και Ακρωτηριασμένων Παιδιών θα σας κυνηγάνε για όλη σας τη ζωή, ρωτώντας σας, πώς είναι δυνατόν να υπερασπίζεστε με κάθε τρόπο τα εγκλήματα. Αυτά που θα μπορούσαμε να σας πούμε είναι ατελείωτα. Να μην ξαναβγείτε, λοιπόν, είναι η μοναδική υπηρεσία που μπορείτε να προσφέρετε στους νεκρούς και τους αγωνιζόμενους. Οι εικόνες και οι πολεμικοί σας ανταποκριτές (όσο μπορεί να είναι αντικειμενικοί), είναι αρκετά για να καταλάβει ο κόσμος που δεν έχει ζήσει τη φρίκη του πολέμου.

Τελειώνοντας αυτή την ελάχιστη περιγραφή, σαν ελάχιστο φόρο τιμής στις θυσίες των λαών Παλαιστίνης και Λιβάνου και όλων όσοι αγωνίζονται, απευθυνόμαστε στον ελληνικό λαό που πάντα συμπαραστέκεται σε κάθε λαό που αγωνίζεται ενάντια σε κάθε καταχτητή, σε κάθε έγκλημα του ιμπεριαλισμού, με τις εργατικές και μαζικές οργανώσεις, με πρωτοπόρους πάντα τους κομμουνιστές, και τον καλούμε να πάρει μέρος πιο μαζικά και ουσιαστικά σ' αυτές, μην ξεχνώντας τη λαϊκή παροιμία «όταν καίγεται το σπίτι του διπλανού σου περίμενε και το δικό σου», άσε που εμείς τη φωτιά την έχουμε μέσα στο σπίτι μας με τις αμερικανικές βάσεις, τα ΝΑΤΟικά στρατεύματα, τους νόμους και τα «γιες μεν» των εκάστοτε κυβερνήσεων, που έχουν ξεπουλήσει τα πάντα και συντάσσονται με όλες τις ιμπεριαλιστικές εγκληματικές αποφάσεις ΗΠΑ, ΕΕ, ΝΑΤΟ. Θέση που δείχνει πως είναι καθαρή επιλογή τους που πρέπει να αλλάξει κι αυτό είναι στα χέρια του λαού.

Οι δημοτικές & νομαρχιακές εκλογές που έρχονται σε δύο μήνες, δίνουν όλη την ευχέρεια να ψηφίσει και να δυναμώσει τους συνδυασμούς που στηρίζονται από το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, την Κομμουνιστική Ανανέωση, την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών, άλλες ριζοσπαστικές δυνάμεις και άλλους αγωνιστές και να δώσει ένα γερό χαστούκι στο δικομματισμό. Αν δεν το κάνει τώρα, όχι μόνο θα έχει την ευθύνη για όσα θα επακολουθήσουν, αλλά και τα μάτια όλων των νεκρών παιδιών, σε όποια γωνία κι αν σκοτώνονται, είναι και μια Κάνα & ΚΑΝΕΝΑΣ δεν έχει δικαίωμα να μείνει ΑΜΕΤΟΧΟΣ.


Μαρία ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ
Μαχήτρια του ΕΛΑΣ της Αθήνας

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Πάλη σκληρή, αδιάκοπη, ανελέητη ενάντια στους ξένους καταχτητές και ενάντια στους ντόπιους φασίστες κι’ εθνοπροδότες» (2023-03-11 00:00:00.0)
ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΑΜ (2006-10-01 00:00:00.0)
«Εσείς χτίζετε τον καινούριο κόσμο...» (2001-10-12 00:00:00.0)
Οι σωτήρες... (2001-06-26 00:00:00.0)
Μια καλή δουλιά (2001-06-19 00:00:00.0)
Για τη στάση του Μ. Παπαζήση το Δεκέμβρη '44 (1998-01-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ