Παρασκευή 18 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
«Υπάρχει ζήτημα»...

Υπαρκτό χαρακτήρισε το θέμα που έθεσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Β. Πολύδωρας για «τον περιορισμό των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας», ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης Μ. Χρυσοχοΐδης. Συγκεκριμένα με συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του «Φλας» δήλωσε: «Δεν μπορούμε να κρύψουμε ότι υπάρχει ένα ζήτημα». Βέβαια ο ίδιος έσπευσε δήθεν να διαφοροποιηθεί από τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς προσθέτοντας ότι «αυτό δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με νομοθετικά και διοικητικά μέτρα».

Η δήλωση του Μ. Χρυσοχοΐδη ήρθε μια μέρα μετά την επίσημη τοποθέτηση του αρμόδιου τομεάρχη του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλου, ο οποίος ζήτησε η πρόταση του Β. Πολύδωρα να έρθει για συζήτηση στη Βουλή, επιβεβαιώνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ δεν αντιτίθεται επί της ουσίας στην αντιδημοκρατική πρόταση της κυβέρνησης, αλλά επιχειρεί να μεταφέρει τη συζήτησή της στη Βουλή και όχι σ' ένα «διάλογο» με τα κόμματα και τους φορείς όπως ζήτησε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης. «Αντί να απευθύνει τέτοιου είδους επιστολές επιδιώκοντας δήθεν πολιτική και κοινωνική συναίνεση» να έρθει «στη Βουλή ώστε στον δημοκρατικά πρέποντα τόπο, να δώσει τις εξηγήσεις που οφείλει και να ακούσει και την κριτική και τις θέσεις της αντιπολίτευσης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ε. Βενιζέλος.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε στη συνέντευξή του και ο Μ. Χρυσοχοΐδης, που πρότεινε τη διοργάνωση μιας διακομματικής συζήτησης. «Ο κ. Πολύδωρας δεν έχει παρά να υποβάλει μια πρόταση σε όλα τα κόμματα στη Βουλή, εάν υπάρχει κάποια διάθεση να συζητηθεί αυτό το θέμα. Πρέπει να υπάρξει μια σοβαρή συζήτηση διακομματική επί του γενικότερου ζητήματος», είπε ο Μ. Χρυσοχοΐδης.

Την ίδια στιγμή βέβαια που τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ θέτουν επί τάπητος το θέμα και εκδηλώνουν τη... διαφωνία τους μόνο ως προς το χώρο που θα πραγματοποιηθεί η συζήτηση, ο Ε. Βενιζέλος ανέφερε ότι «το δικαίωμα του συνέρχεσθαι προστατεύεται, οργανώνεται και οριοθετείται πλήρως από το Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ