Παρασκευή 18 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ
Σε ρόλο ... Πυθίας

Με μια δήλωση που επιδέχεται πολλές ερμηνείες, προσπάθησε χτες ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ, Ν. Χουντής, να παρουσιάσει τη θέση του κόμματός του για την ενδεχόμενη συμμετοχή της Ελλάδας στη δύναμη του ΟΗΕ στο Λίβανο.

Ενώ υποστήριξε πως η θέση του ΣΥΝ είναι «ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμία ελληνική συμμετοχή στις σχεδιαζόμενες στρατιωτικές αποστολές του ΟΗΕ στο Λίβανο», την ίδια στιγμή επισήμανε: «Επειδή δεν παραβλέπουμε ότι ο ΟΗΕ θα μπορούσε με ειρηνευτικές δυνάμεις να συμβάλει στην εκτόνωση της κρίσης και την εμπέδωση κλίματος ειρήνης, καθώς μάλιστα η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας έχει γίνει δεκτή από τα εμπλεκόμενα μέρη, η χώρα μας, ως μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας, οφείλει να πάρει και επιπλέον πρωτοβουλίες»...

Ουσιαστικά, δηλαδή, υποστήριξε ότι, πέραν της συμμετοχής της Ελλάδας στην «ειρηνευτική» αποστολή, η χώρα μας πρέπει να πάρει και άλλες πρωτοβουλίες. Αυτές οι πρωτοβουλίες, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι: «Να ζητηθεί από το Ισραήλ να πληρώσει αποζημιώσεις για τις τεράστιες καταστροφές που επέφεραν οι βομβαρδισμοί στο Λίβανο. Να επιβληθεί στο Ισραήλ η συμμόρφωσή του σε προηγούμενες αποφάσεις του ΟΗΕ που αφορούν την περιοχή. Να συμβάλει ουσιαστικά στην ανθρωπιστική και περιβαλλοντική ανασυγκρότηση του Λιβάνου και στην προστασία αρχαιολογικών χώρων στην ευρύτερη περιοχή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ