Παρασκευή 18 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ
Αποστολή βοήθειας στους πλημμυροπαθείς...

ΠΙΟΝΓΚ ΓΙΑΝΓΚ - ΣΕΟΥΛ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Στην άμεση αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πολλές χιλιάδες Βορειοκορεάτες που επλήγησαν απ' τις προ βδομάδων καταστροφικές πλημμύρες προχωρεί η κυβέρνηση της Νοτίου Κορέας, μετά την απόφαση της ΛΔ Κορέας να αποδεχτεί την προσφορά για βοήθεια.

Σύμφωνα με νοτιοκορεατικά ΜΜΕ, η αρωγή της Σεούλ σε τρόφιμα, φάρμακα, σκηνές και είδη ρουχισμού είναι αξίας περίπου 72 εκατ. δολαρίων, εκ των οποίων τα περισσότερα ήταν αποτέλεσμα της άμεσης ανταπόκρισης εκατομμυρίων Νοτιοκορεατών. Νοτιοκορεατικές οργανώσεις αρωγής θεωρούν πως τα θύματα των καταστροφικών πλημμυρών που έπληξαν περιοχές της γείτονας τον περασμένο μήνα ξεπερνούν τις πολλές χιλιάδες (αν και οι βορειοκορεατικές αρχές έχουν ανακοινώσει πολλές εκατοντάδες νεκρούς) και ότι οι πλημμυροπαθείς ανέρχονται σε τουλάχιστον 2.000.000.

Ιμπεριαλιστικές κινήσεις των ΗΠΑ...

Το ίδιο 24ωρο, πληροφορίες του πρακτορείου Ρόιτερς φέρουν την κυβέρνηση των ΗΠΑ να διπλασιάζει ως το τέλος τρέχοντος έτους σε έξι τα πολεμικά σκάφη με δυνατότητα αναχαίτισης βαλλιστικών πυραύλων που διαθέτει στον Ειρηνικό. Το πρόσχημα που χρησιμοποιούν οι Αμερικανοί είναι «πιθανοί κίνδυνοι» απ' τις πρόσφατες βορειοκορεατικές βαλλιστικές δοκιμές... Μάλιστα, ο Αμερικανός αντιναύαρχος Αλαν Χικς, υπεύθυνος για το πυραυλικό πρόγραμμα «Αιγίς» δήλωσε πως τα αμέσως επόμενα χρόνια θα αναπτυχθούν πύραυλοι θαλάσσης - αέρος με δυνατότητα αναχαίτισης βαλλιστικών πυραύλων σε 18 καταδρομικά και αντιτορπιλικά, στο πλαίσιο ενός ιμπεριαλιστικού προγράμματος πυραυλικής δήθεν «άμυνας» - ύψους πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων - με στόχο την «αντιμετώπιση των απειλών» που κατά την Ουάσιγκτον τίθενται απ' τη ΛΔ Κορέας και το Ιράν...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ