Παρασκευή 18 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΟ ΟΧΙ σε κάθε εμπλοκή στο Λίβανο

Νέα σημαντική πρωτοβουλία του Κόμματος, για να αποτραπεί η συμμετοχή της χώρας στις ιμπεριαλιστικές επιβουλές στη Μέση Ανατολή

  • Τις θέσεις του ΚΚΕ εξέθεσε χτες αντιπροσωπεία του Κόμματος στον υπουργό Εθνικής Αμυνας, Β. Μεϊμαράκη, εκφράζοντας την αντίθεση στη με οποιονδήποτε τρόπο συμμετοχή ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στη λεγόμενη ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ, δύναμη κατοχής στο Λίβανο και καταστολής των λαϊκών κινημάτων στη Μέση Ανατολή, και κάλεσε την κυβέρνηση να μην εμπλακεί. Την ίδια ώρα, η συμμετοχή της Ελλάδας θα συζητηθεί και στο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.
  • Δυναμική κινητοποίηση χτες στη Θεσσαλονίκη για να αποχωρήσουν χωρίς όρους οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις από το Λίβανο, να μην αποσταλούν ξένες στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή, να αποκτήσουν οι Παλαιστίνιοι δική τους πατρίδα, να μην εμπλακεί η Ελλάδα στις ιμπεριαλιστικές αποστολές. Νέο αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο διοργανώνεται από το ΠΑΜΕ και την ΕΕΔΥΕ στην Αθήνα, την Τρίτη 22 Αυγούστου, με συγκέντρωση στις 7.00 μ.μ., στο Πολεμικό Μουσείο και πορεία στις πρεσβείες των ΗΠΑ και του Ισραήλ.
  • Αρχίζει αύριο, Σάββατο, 19 Αυγούστου, στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, η έκτακτη διήμερη Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων των χωρών της Ανατολικής και Νότιας Μεσογείου, του Κόλπου και της Ερυθράς Θάλασσας, με διεθνή εκπροσώπηση και από άλλες περιοχές του κόσμου, στην οποία θα εξεταστεί η κατάσταση που διαμορφώνεται στη Μέση Ανατολή ως αποτέλεσμα της ισραηλινής επιθετικότητας και της έντασης των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και θα συζητηθούν προτάσεις για ανάληψη νέων κοινών πρωτοβουλιών.

ΣΕΛ.  2   -   3,    6   -   7

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ