Κυριακή 27 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Παραμύθια μιας άλλης εποχής

Μια διαφορετική πρόταση στο χώρο του παιδικού βιβλίου για τους μικρούς αναγνώστες έχουμε για σήμερα. Παραμύθια γεμάτα φαντασία, που θα ταξιδέψουν τα παιδιά σε μια άλλη εποχή και θα γνωρίσουν πρόσωπα και καταστάσεις που θα τα συγκινήσουν. Και τα δύο βιβλία είναι μεταφρασμένα από τη φιλόλογο, συγγραφέα και μεταφράστρια Ιωάννα Γρηγοριάδου και κυκλοφορούν από τις εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή».

«Τα τρία παραμύθια», του Αλέξανδρου Πούσκιν, είναι τρεις απολαυστικές αφηγήσεις από τον μεγάλο Ρώσο λογοτέχνη που απέδωσε σε στίχους τα παραμύθια που άκουγε όταν ήταν μικρός από τις αγαπημένες του γιαγιά και νταντά. Γραμμένα με απλή και ανάλαφρη γλώσσα που θα εντυπωσιάσει τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους αναγνώστες. Ενα σύντομο λεξιλόγιο στο τέλος του βιβλίου θα μας εξηγήσει κάποιες λέξεις που δε μεταφράζονται, όπως, οι βογιάροι που ήταν οι πλούσιοι άνθρωποι, άρχοντες επί τσαρικού θρόνου, που κρατούσαν τα υψηλόβαθμα πόστα. Ακόμα, η εντυπωσιακή εικονογράφηση του Γιάννη Κυριακίδη θα μας μεταφέρει την ατμόσφαιρα της τσαρικής Ρωσίας.

Το βιβλίο «Η Μαριάννα και το Πουλί της Φωτιάς» είναι του Σοβιετικού συγγραφέα και μέλους της Ακαδημίας Επιστημών της ΕΣΣΔ Τολστόι Αλεξέι Νικολάγεβιτς. Πρωταγωνιστές η τσαρέβνα Μαριάννα, η παραμάνα της Ντάρια και ο γίγαντας Βένκα. Μια ιστορία γραμμένη με λυρικότητα, γεμάτη εικόνες και... ανατροπές! Η εξαιρετική εικονογράφηση είναι της ζωγράφου και χαράκτριας Οξάνας Ρουμελίδη (Ρωξάνη).



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ