Πέμπτη 24 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να ορθώσουμε ταξικό ανάχωμα στα αντιασφαλιστικά σχέδια

Ανακοίνωση καταδίκης του σχεδίου νόμου για το Ασφαλιστικό που παρουσίασε προχτές η κυβέρνηση

«Η κυβέρνηση είναι προκλητική. Τη στιγμή που με ταχυδακτυλουργίες προσπαθεί να εμφανίσει οικονομικό αδιέξοδο στο ΙΚΑ για να πάρει αντιασφαλιστικά μέτρα, αποφάσισε να χαρίσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στους εργοδότες ρυθμίζοντας τα χρέη τους με μείωση από 50 έως 80% των πρόσθετων τελών».

Καθαρή και ξάστερη η χτεσινή ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα που προχτές ανακοίνωσε ο υπουργός Απασχόλησης. «Η κυβέρνηση της ΝΔ μέρα με τη μέρα συμπληρώνει το αντιασφαλιστικό παζλ. Τα νέα μέτρα που εξήγγειλε θα οδηγήσουν το ΙΚΑ, τα ασφαλιστικά ταμεία σε οικονομικό μαρασμό», τονίζει η Ομοσπονδία και σημειώνει: «Η σημερινή κυβέρνηση, όπως και η προηγούμενη του ΠΑΣΟΚ κάνουν ό,τι μπορούν ν' απαλλάξουν τους εργοδότες από την υποχρέωση ν' ασφαλίζουν τους εργαζόμενους, να τους διευκολύνουν στην εισφοροδιαφυγή και εισφοροκλοπή».

Αλλωστε, είναι σαφή τα δείγματα γραφής της κυβέρνησης μέσα από την πολιτική που εφαρμόζει υπηρετώντας πιστά τα συμφέροντα του κεφαλαίου. «Ενθαρρύνει την εισφοροδιαφυγή, αφού οι εργοδότες θα πληρώσουν, αν πληρώσουν, μετά από χρόνια χωρίς επιβάρυνση πρόσθετων τελών. Ενθαρρύνει την ανασφάλιστη εργασία, ο ένας στους έξι εργαζόμενους είναι ανασφάλιστος και μία στις 7 επιχειρήσεις αναπόγραφη. Η εισφοροδιαφυγή απ' αυτή την πολιτική ανέρχεται σε 1,8 δισ. ευρώ το χρόνο. Υποβαθμίζει συνεχώς τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, με αποτέλεσμα να διευκολύνει την ασυδοσία των εργοδοτών».

Ολομέτωπη η επίθεση

Η επίθεση στα ασφαλιστικά ταμεία συμβαδίζει με την επιτάχυνση της ανατροπής όσων ασφαλιστικών δικαιωμάτων δεν έχει ακόμα σαρώσει η κυρίαρχη πολιτική: «Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση με τους υπόλοιπους παρατρεχάμενους επιδιώκουν την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 65-67 χρόνια, την κατάργηση της κατώτερης σύνταξης, την κατάργηση και υποβάθμιση των επικουρικών ταμείων, την ίδια στιγμή οι συνταξιούχοι ζουν με τη σύνταξη πείνας των 450 ευρώ το μήνα.

Αυτή η πολιτική φταίει για την κατάσταση στο ΙΚΑ και των άλλων ασφαλιστικών ταμείων, είναι βαθιά ταξική, παίρνει από τους πολλούς και δίνει προνόμια στους λίγους, στο κεφάλαιο. Αυτή η πολιτική υπονομεύει τα οικονομικά του ΙΚΑ και των άλλων ταμείων. Αυτή η πολιτική τζογάρισε δισ. στο Χρηματιστήριο για να στηρίξει τους κεφαλαιοκράτες. Αυτή η πολιτική πλασάρει την εισφοροδιαφυγή και εισφοροκλοπή, κάνει πλάτες στους εργοδότες για να θησαυρίζουν».

Θα μας βρουν μπροστά τους

Κι η Ομοσπονδία τονίζει: «Καλούμε την κυβέρνηση να μη προχωρήσει στη νέα οικονομική αφαίμαξη του ΙΚΑ και των άλλων ταμείων με τη νέα ρύθμιση. Δεν της αναγνωρίζουμε κανένα δικαίωμα να παίζει με τα λεφτά των ασφαλισμένων, με τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα, να παίζει με τη ζωή μας». Και καθώς οι εξελίξεις αναδεικνύουν την αναγκαιότητα να δυναμώσουν οι εργαζόμενοι του κλάδου την πάλη ενάντια σε όσα αντεργατικά σχέδια η κυβέρνηση προωθεί, η Ομοσπονδία καταλήγει στην ανακοίνωσή της: «Καλούμε τους οικοδόμους να καταδικάσουν αυτές τις πολιτικές, να καταδικάσουν αυτούς που υπονομεύουν τη ζωή μας. Καλούμε τους οικοδόμους, όλους τους εργαζόμενους, σε αγώνα για να μην περάσουν τα αντιασφαλιστικά σχέδια κυβέρνησης-κεφαλαίου. Τους καλούμε στις ερχόμενες νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές και με την ψήφο τους να δείξουν απειθαρχία, να καταδικάσουν όλους αυτούς που αβαντάρουν τα κέρδη των εργοδοτών, καταδικάζοντας τους εργάτες στη φτώχεια και την ανέχεια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ