Πέμπτη 24 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Μη καταβολή δεδουλευμένων

Απλήρωτοι παραμένουν οι εργαζόμενοι στην «Αθλητική Ηχώ» και το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ απέστειλε χτες επιστολή προς τον Κώστα Κυριακόπουλο, εκδότη της εφημερίδας.

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ διαπιστώνει ότι για μία ακόμη φορά ο εκδότης της εφημερίδας αθετεί τις υποσχέσεις του για την υποχρέωση που έχει να καταβάλλει στους εργαζόμενους τα δεδουλευμένα. Με αυτό τον τρόπο, όπως αναφέρεται στην επιστολή, καταστρατηγεί την εργατική νομοθεσία και τις συλλογικές συμβάσεις των εργαζομένων στην εφημερίδα. Το ΔΣ «απαιτεί» την άμεση συμμόρφωση του εκδότη και ζητά να δεσμευτεί «αμέσως και γραπτώς» έναντι της ΕΣΗΕΑ για το πότε ακριβώς θα εξοφλήσει τις αποδοχές του Ιούλη και το επίδομα αδείας των δημοσιογράφων που εργάζονται στην «Αθλητική Ηχώ».

Είναι προφανές, αναφέρει το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ στην επιστολή του προς τον Κ. Κυριακόπουλο, ότι «από την απάντησή σας θα εξαρτηθεί και η δική μας στάση που δεν μπορεί να είναι άλλη από τη χρήση όλων των νομίμων μορφών διεκδίκησης των δικαιωμάτων των εργαζομένων, τα οποία επιμένετε να παραβιάζετε συστηματικά».

Επίσης, χτες το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ σε ανακοίνωσή του αναφέρεται σε καταγγελίες που έγιναν και οι οποίες αφορούν στην αναπαραγωγή και αναμετάδοση από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα αποκλειστικών ειδήσεων χωρίς να αναφέρεται το όνομα του συντάκτη-ρεπόρτερ. Επισημαίνεται ότι αυτό είναι ένα φαινόμενο το οποίο «διαρκώς διευρύνεται εις βάρος της εργασίας των δημοσιογράφων, με κύρια ευθύνη των εργοδοτών», αλλά και διευθυντικών στελεχών των Μέσων. Η ΕΣΗΕΑ ζητά την τήρηση των αρχών δεοντολογίας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος σημειώνοντας ότι η μη τήρηση των κανόνων αυτών συνιστά για τα μέλη της Ενωσης πειθαρχικό παράπτωμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ