Πέμπτη 24 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αντιδραστική μεταρρύθμιση

Γρηγοριάδης Κώστας

Ακόμα μια ευκαιρία να επαναφέρει το θέμα του αντιδραστικότατου νόμου πλαισίου για την ανώτατη εκπαίδευση βρήκε η κυβέρνηση, με τη συνάντηση του πρωθυπουργού και του προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (ΕΣΥΠ), Θάνου Βερέμη.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του τελευταίου μετά τη συνάντηση: «Κατά καιρούς εμφανίζονται άτομα, τα οποία δεν ανήκουν πάντως στη Νέα Δημοκρατία, που λένε ότι ασφαλώς πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις στο Πανεπιστήμια... Ας κάνουν τις μισές από αυτές που προτείναμε... Και οι μισές να γίνουν, είναι κέρδος»! Βέβαια, παρέλειψε να πει ότι το κέρδος θα είναι για τις επιχειρήσεις και για την πολιτική του κεφαλαίου. Για τις λαϊκές οικογένειες μόνο κόστος - και μάλιστα μεγάλο - θα είναι.

Οσο για τα μεμονωμένα «άτομα», που εμφανίζονται να υιοθετούν τις αντιδραστικές προτάσεις του ΕΣΥΠ, προφανώς θα είναι από αυτούς τους λίγους που θα έχουν κέρδος. Γιατί η συντριπτική πλειοψηφία του λαού και της νεολαίας εκφράστηκε ενάντια στις αντιδραστικές αλλαγές με δυναμικές κινητοποιήσεις στις αρχές του καλοκαιριού. Κινητοποιήσεις που η ακαδημαϊκή κοινότητα και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα δηλώνουν έτοιμοι να επαναλάβουν από Σεπτέμβρη, προκειμένου να μην περάσουν τα μέτρα - οδοστρωτήρας για την ανώτατη εκπαίδευση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ