Πέμπτη 24 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΡΠΑΤΟΥΣΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ...

ΝΑ ΣΕ ΚΑΨΩ ΓΙΑΝΝΗ ΝΑ Σ' ΑΛΕΙΨΩ ΜΕΛΙ: «Ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης κέρδισε τις εντυπώσεις (...) Η δημόσια συγνώμη που ζήτησε για τις ατέλειες του κρατικού μηχανισμού έδειξε ποια είναι η διαφορά με το παρελθόν. Κάποτε οι υπουργοί έδιναν συγχαρητήρια στους εαυτούς τους για να καλύψουν την ολιγωρία τους. Τώρα ζητούν έστω μια συγνώμη, η οποία αποτελεί βάλσαμο» (ο Μ. Κοττάκης στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

ΟΠΩΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΜΕΝΑ... «Εως και 30 χρόνια θα απαιτηθούν για την "αναγέννηση" του καμένου πευκοδάσους της Κασσάνδρας εκτιμούν επιστήμονες. Βέβαια, θέτουν ως απαράβατο όρο να κηρυχθεί η περιοχή αναδασωτέα, όπως ήδη δεσμεύτηκε να κάνει ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας. Ετσι θα μπει φραγμός στις ορέξεις ορισμένων που ίσως να ονειρεύονται παραθεριστική κατοικία σε σημείο όπου μέχρι προχθές ήταν το πευκοδάσος» (το ρεπορτάζ στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ... «Μία προαναγγελθείσα εδώ και πολύ καιρό καταστροφή, που δεν την έβλεπαν μόνο οι τυφλοί (...) ήταν αυτό που συνέβη στην Κασσάνδρα. Ηταν η φυσική εξέλιξη ενός ακραίου μοντέλου στρεβλής τουριστικής ανάπτυξης σε μια από τις ωραιότερες περιοχές της χώρας. Μέσα σε μόλις 30 χρόνια μια από τις ομορφότερες και δασωμένες χερσονήσους της Χαλκιδικής άλλαξε ριζικά όψη. Μετατράπηκε στην πιο πυκνοδομημένη οικιστικά τουριστική περιοχή της χώρας, όπου η εμπορευματοποίηση της γης πήρε τεράστιες διαστάσεις και με νόμιμους και παράνομους τρόπους επιχειρείται να οικοπεδοποιηθεί και κτιστεί κάθε σπιθαμή γης» (ο Χρήστος Τελίδης στο «ΕΘΝΟΣ»).

ΑΓΝΑΝΤΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ: «Το ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε με σκληρή γλώσσα την κυβερνητική ολιγωρία και ανικανότητα και ουσιαστικά ζήτησε παραιτήσεις των αρμοδίων» (η είδηση στα «ΝΕΑ»).

ΤΕΛΟΣ ΚΑΛΟ, ΟΛΑ ΚΑΛΑ! «Μας μάτιαξαν, αλλά ευτυχώς φαίνεται ότι δεν θα έχουμε επιπτώσεις λέει στην "Ε" ο πρόεδρος των ξενοδόχων Χαλκιδικής Γεράσιμος Μπακογιάννης (...) Η φωτιά ήταν το απρόσμενο γεγονός αλλά τα πρώτα δείγματα λένε ότι δεν θα έχουμε επιπτώσεις ούτε στην περιοχή που επλήγη» (το ρεπορτάζ στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ