Πέμπτη 24 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
«Βαρύγδουπη» αντιπολίτευση χωρίς ουσία

Με βαρύγδουπες εκφράσεις, έντονους χαρακτηρισμούς και προσωπικές επιθέσεις, προσπάθησε χτες ο Γ. Παπανδρέου να ανεβάσει τους αντιπολιτευτικούς τόνους, επιχειρώντας με τον τρόπο αυτό να κρύψει ότι η πολιτική που ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ παρέχει ουσιαστικά στήριξη στην κυβέρνηση για την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής της.

Την ίδια στιγμή που ο Γ. Παπανδρέου, μιλώντας χτες στη συνεδρίαση των Συντονιστών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, κατηγορούσε την κυβέρνηση ότι «λειτούργησε ως διαρρήκτης» εν μέσω καλοκαιριού επιβάλλοντας νέους φόρους και αναφερόμενος στους χειρισμούς της, έκανε λόγο για «ανικανότητα», απέφευγε επιμελώς να αναφερθεί στις στρατηγικές επιλογές της, στην προώθηση δηλαδή των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, στη νέα αντιασφαλιστική επέλαση που προετοιμάζει. Πώς θα μπορούσε άλλωστε, όταν το κόμμα του ταυτίζεται πλήρως μ' αυτή την πολιτική και όπως περιέγραψε και ο ίδιος, αναφερόμενος στη «νέα πορεία» που θα ακολουθήσει το ΠΑΣΟΚ, τις θέτει σαν βασική προτεραιότητα του κόμματός του, με την προώθηση των «πραγματικά μεγάλων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη η χώρα»...

Ο Γ. Παπανδρέου για άλλη μια φορά χτες και προφανώς ξεχνώντας, ότι η πολιτική της ΝΔ αποτελεί συνέχεια της ίδιας αντιλαϊκής και αντεργατικής πολιτικής των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε ότι «η ελληνική οικογένεια βλέπει περαιτέρω μείωση της αγοραστικής της δύναμης, πρωτόγνωρη ακρίβεια και αντιμετωπίζει έναν υπερδανεισμό που αποφέρει τεράστια κέρδη στις τράπεζες».

Στο ίδιο μήκος κύματος, επιτέθηκε προσωπικά στον ίδιο τον πρωθυπουργό αναφέροντας ότι «ο Καραμανλής και οι προπαγανδιστές της κυβέρνησης» ετοιμάζουν νέες φοροαπαλλαγές προς όφελος των λίγων, προσθέτοντας ότι και να δώσει η κυβέρνηση μέσω επιστροφών - όπως και οι αυξήσεις στο ΕΚΑΣ και τις συντάξεις του ΟΓΑ - τα «έχει ήδη πάρει στο πολλαπλάσιο». Ηρθε δηλαδή να καταδικάσει την τακτική της παροχολογίας που ακολούθησαν με συνέπεια οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες παράλληλα μείωσαν τη φορολογία στο μεγάλο κεφάλαιο σε ποσοστό 10% με την παράλληλη αύξηση των έμμεσων και άμεσων φόρων για τα λαϊκά στρώματα. Βέβαια, την ίδια στιγμή ο Γ. Παπανδρέου δεν παρέλειψε να μοιράσει ανέξοδες υποσχέσεις υποστηρίζοντας ότι η «πρόταση του ΠΑΣΟΚ αφορά την ανάπτυξη με δίκαιη ανακατανομή του πλούτου»... Επίσης επανέφερε την πρότασή του για το επίδομα θέρμανσης.

Εξάλλου σήμερα υπό την προεδρία του Γ. Παπανδρέου, θα συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, ενώ αύριο ο ίδιος, θα επισκεφθεί τις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές της Χαλκιδικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ