Πέμπτη 24 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απαξ δάσος

πάντα τσιμέντο

Του Δημήτρη Χαντζόπουλου από τα «ΝΕΑ»
Του Δημήτρη Χαντζόπουλου από τα «ΝΕΑ»
Τέλος καλό, όλα καλά!

Οι τουρίστες δε φύγανε, ένας που πνίγηκε δε μετράει («έπεσε απ' το φουσκωτό», είπε ο νομάρχης ξεχνώντας ότι ο άνθρωπος εκείνη την ώρα προσπαθούσε να σώσει την οικογένειά του), το τουριστικό συνάλλαγμα θα παρουσιάσει και πάλι αύξηση, ο υπουργός θα εξαργυρώσει την κροκοδείλια συγνώμη του, ο περιφερειάρχης θα παρουσιάσει στη μακέτα το δάσος αναγεννημένο, ήδη όλοι οι μακεδονομάχοι δηλώνουν ευτυχείς που η προερχόμενη από φυσικό φαινόμενο απειλή ακούμπησε μόνο το δάσος αλλά όχι και τ' όνομα που, ως γνωστόν, είναι η ψυχή μας.

Κάτι συκοφάντες διαδίδουν πως μόνο ο Παπανδρέου μπερδεύτηκε λίγο, άκουσε για Μακεδόνες, κατάλαβε Θρακομακεδόνες, ανέβηκε με το ποδήλατο στην καμένη Πεντέλη κι αγναντεύοντας την επίσης καμένη Πάρνηθα άρχισε να κατακεραυνώνει όσους επιτρέπουν αυτό το αίσχος, να χτίζεται δηλαδή το καμένο δάσος. Κάποιος του ψιθύρισε ότι επί ΠΑΣΟΚ συνέβη κι αυτό, η κατάσταση διασώθηκε τελικά με ένα χλιαρό αίτημα για παραιτήσεις κι όλοι μαζί επέστρεψαν στο τραπέζι με τους χάρτες να μελετήσουν το νέο μοντέλο ανάπτυξης: Τον αποχαρακτηρισμό δασών και δασικών εκτάσεων.

Χιλιάδες στρέμματα δάσους περιμένουν χρόνια τώρα τους επενδυτές που τόσο καιρό εμποδίζονται από κάτι αναχρονιστικές διατάξεις περί προστασίας του δάσους.

Πάμε γι' άλλα λοιπόν: Μισθοφόροι με κεντροαριστερή παντιέρα ετοιμάζονται να πάρουν τη θέση του ισραηλινού στρατού κατοχής. Το «Alex Station», η μονάδα που στήθηκε για να δείξει πως ο πλανήτης κινδυνεύει από κάποιον Μπιν Λάντεν, διαλύθηκε, λέει, καθώς τώρα διαπιστώνεται πως δεν αρκεί να κυνηγάς έναν, πρέπει να αντιμετωπίσεις όλους όσοι δεν κρύβουν πως μισούν τις ΗΠΑ, κι αυτοί όλο και πληθαίνουν. Ασε που με κάτι ανθρωπιστικές βοήθειες σε είδος και μάλιστα μακαρόνια, αντί να τους αφήσουμε να ψοφήσουν από την πείνα, τους κάνουμε πελάτες της «Χεζμπολάχ»! Μεγάλε Πρετεντέρη, σου πήρε χρόνο τέτοιο «σντουπ»;

Ασχετο: Μετράς το έχει σου, μετράς και την ανάγκη. Σχολεία ανοίγουν, φροντιστήρια έρχονται, λογαριασμοί τρέχουν, όλο και πιο φουσκωμένοι, μόνο εκείνα τα 77 λεπτά αύξηση στο μεροκάματο που συμφώνησε η ΓΣΕΕ δε λένε να αυγατίσουν. Αναρωτιέσαι ακόμα τι θα κάνεις; Θυμήσου, λοιπόν, πως ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται. Και μάθε, επίσης, ότι το ΠΑΜΕ που δε συμμερίζεται την αγωνία των Πολύδωρα, Σκανδαλίδη, Κακλαμάνη για τις διαδηλώσεις που κλείνουν τους δρόμους, οργανώνει μια ωραία διαδήλωση για τις 9 του Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη. Ξέρεις, εκεί που θα ανακοινωθεί και φέτος ότι ευημερείς...


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ