Παρασκευή 25 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
«Εφυγε» ο σ. Γιώργος Ραφαηλίδης

Σύντροφοι, συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν χτες τον κομμουνιστή συνδικαλιστή, πρόεδρο του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Θεσσαλονίκης

Motion Team

Κηδεύτηκε χθες το απόγευμα στις Συκιές Θεσσαλονίκης ο αντιστασιακός αγωνιστής, κομμουνιστής συνδικαλιστής Γιώργος Ραφαηλίδης, που πέθανε σε ηλικία 86 χρόνων. Στο τελευταίο «αντίο», τον συνόδευσαν συγγενείς, φίλοι και σύντροφοι, πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΟΘ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Κ. Αβραμόπουλο, Γραμματέα της ΚΟΘ και μέλος της ΚΕ, καθώς και πολυμελής αντιπροσωπεία στελεχών της Τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Σε μια σεμνή τελετή, αποχαιρέτησαν τον μπάρμπα Γιώργη, που μέχρι το τέλος της ζωής του τίμησε με τον καλύτερο τρόπο την ιδιότητα του κομμουνιστή, του ταξικού συνδικαλιστή.

Ο Γιώργος Ραφαηλίδης, στέλεχος της ΕΠΟΝ του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στη διάρκεια της Κατοχής, συμμετείχε στη μάχη της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τον ΕΛΑΣ. Γι' αυτή του τη δράση παρασημοφορήθηκε πρόσφατα και από το ΑΠΘ. Συνελήφθη από το μεταβαρκιζιανό καθεστώς και εξορίστηκε στη Μακρόνησο. Υπήρξε πρόεδρος του Συλλόγου Κρατουμένων Μακρονησιωτών Θεσσαλονίκης. Μετά την απελευθέρωσή του από το κολαστήριο της Μακρονήσου υπηρέτησε με συνέπεια το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα όπου κι αν εργαζόταν. Στη διάρκεια της 7χρονης δικτατορίας συνελήφθη και εξορίστηκε. Μετά τη μεταπολίτευση, εργάστηκε στη βιομηχανία ΑΓΝΟ, όπου διατέλεσε πρόεδρος του εργασιακού σωματείου. Μετά τη συνταξιοδότησή του, το 1992, και μέχρι το θάνατό του, διατέλεσε πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Θεσσαλονίκης και μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης σαν στέλεχος του ΠΑΜΕ.

Από μέρους του ΚΚΕ, τον Γιώργο Ραφαηλίδη αποχαιρέτησε η Σοφία Καλαντίδου, μέλος της ΝΕ της ΚΟΘ του ΚΚΕ και στέλεχος του ΠΑΜΕ, σημειώνοντας πως προσωπικότητες σαν τη δική του «σφράγισαν με το προσωπικό παράδειγμα στάσης και ήθους ζωής την ίδια τη φυσιογνωμία του κινήματος. Μπόλιασαν την ανάγκη της εργατικής τάξης, για την απελευθέρωση από την εκμετάλλευση και το σύστημά της. Μπόλιασαν τα δίκια της τάξης μας με την ιδεολογία της κοινωνικής απελευθέρωσης του μαρξισμού - λενινισμού, με την πολιτική και την πράξη του κομμουνιστικού κινήματος, με την ιστορία και τους αγώνες του ΚΚΕ».

Από μέρους των συνταξιούχων, μίλησε ο Θανάσης Γεωργιάδης, οργανωτικός γραμματέας του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Θεσσαλονίκης. Με ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ αποχαιρετά τον σύντροφο Γιώργη, τονίζοντας πως υπηρέτησε με απαράμιλλη αγωνιστική συνέπεια το λαϊκό και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Γιάννη Παναγιωτίδη (2007-05-30 00:00:00.0)
Τιμή στον Γιώργη Τσαρουχά (2007-05-10 00:00:00.0)
Στερνό «αντίο» στον αγωνιστή - κομμουνιστή Θ. Γιαννούση (2005-11-02 00:00:00.0)
«Εφυγε» ο σ. Αγγελος Κατσαρός (2005-01-08 00:00:00.0)
«Η Ιστορία δεν είναι μόνο παρελθόν» (2001-11-24 00:00:00.0)
Στερνό "αντίο" στην Ζ. Καρέλλη (1998-07-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ