Σάββατο 8 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
Ανάστατοι από τα σχέδια διάλυσης οι εργαζόμενοι

Σε μεγάλη αναστάτωση βρίσκονται το τελευταίο διάστημα οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), ενόψει της διάλυσης της υπηρεσίας που προωθεί η κυβέρνηση, μαζί με την εκχώρηση των κερδοφόρων δραστηριοτήτων της, συμπεριλαμβανομένων και των αεροδρομίων.

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Συλλόγων ΥΠΑ (ΟΣΥΠΑ) έχουν εξαγγείλει ήδη οκτώ τετράωρες στάσεις εργασίας, τις οποίες στη συνέχεια ανέστειλαν, καθώς τα δικαστήρια έκαναν αποδεκτό το αίτημα της διοίκησης της ΥΠΑ, κηρύσσοντας τις απεργιακές κινητοποιήσεις «παράνομες και καταχρηστικές». Το ίδιο συνέβη και με τους Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας.

Με ανακοίνωσή της η Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση ΥΠΑ (ΕΣΚ) καταγγέλλει ότι οι παραπομπές στη Δικαιοσύνη από την πλευρά της διοίκησης, έχουν πάρει μορφή «επιδημίας» και επισημαίνει ότι όλες οι απεργιακές κινητοποιήσεις κηρύσσονται «παράνομες και καταχρηστικές» ανεξάρτητα από τα αιτήματα που προβάλλουν οι εργαζόμενοι, ενώ απαγορεύεται η κήρυξη νέων κινητοποιήσεων στο μέλλον, με το ίδιο αίτημα! «Ολα, όμως, τα αιτήματα, όπως και αν διατυπώνονται, εκφράζουν τη βαθιά ανησυχία των εργαζομένων για τις δυσμενείς εξελίξεις και έχουν στόχο την αποτροπή της διάλυσης - ιδιωτικοποίησης της ΥΠΑ», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της παράταξης.

Στην ανακοίνωση, επίσης, γίνεται αναφορά στη στάση εργασίας που κήρυξαν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, με αίτημα να προχωρήσει η κυβέρνηση στη «θεσμική αναδιάρθρωση της ΥΠΑ» που έχει εξαγγείλει. Ωστόσο και αυτή η κινητοποίηση κηρύχτηκε από το δικαστήριο «παράνομη», παρόλο ότι το αίτημα που προβάλλει ο κλάδος, είναι η επίσπευση των διαδικασιών που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση για τη διάλυση της ΥΠΑ και την αυτονόμηση του τομέα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας! Για το αίτημα αυτό των ελεγκτών, η ΕΣΚ σημειώνει ότι έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις ομόφωνες αποφάσεις της ΟΣΥΠΑ και όλων των εργαζομένων, για ΥΠΑ ενιαία και δημόσια, χωρίς ιδιωτικά αεροδρόμια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ