Σάββατο 26 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ενα διαφορετικό Συμπόσιο

Ελληνες, Αρμένιοι, Τούρκοι, Αραβες, Ισραηλινοί, Σλάβοι γλύπτες σμιλεύουν δίπλα δίπλα, από την περασμένη Δευτέρα, το υλικό τους στην «αυλή» του «Κατράκειου» θεάτρου στη Νίκαια, με τους Κοκκινιώτες να περιδιαβαίνουν και να βλέπουν από κοντά το «θαύμα» της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Είναι μια από τις κεντρικές εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Καλοκαιριού του Δήμου Νίκαιας αυτό το Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής με θέμα τους πρόσφυγες. Ενα Συμπόσιο που δε γίνεται κεκλεισμένων θυρών και κλιματιζόμενων αιθουσών, αλλά κάτω από τον ήλιο, ανοιχτά στον κόσμο, απευθυνόμενο σε αυτόν.

Η πρωτοβουλία του Δήμου Νίκαιας γίνεται σε μια περίοδο που άλλοι δήμοι και λόγω εκλογών επιλέγουν πιο ...«πιασάρικες» εκδηλώσεις, στη λογική του «άρτου» και «θεάματος». Η Κοκκινιά όμως επέλεξε να «εκφράσει την ταυτότητά» της. Και λόγω των παραπάνω λοιπόν, αυτό το Συμπόσιο έχει όλα τα «φώτα» για να αποτελέσει σημαίνουσα πολιτισμική και πολιτική παρέμβαση, για την ανάδειξη του άλλου πολιτισμού, αυτού που καταργεί τα «σύνορα» μεταξύ των εκμεταλλευομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ