Σάββατο 8 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΠΑΝΙΑ
Σπαραγμός για τις 28 «χαμένες» ψυχές

ΜΑΔΡΙΤΗ.-

Ξεκίνησαν από τη Βαρκελώνη για να περάσουν μέρες ξέγνοιαστες σε κατασκήνωση, αλλά τα γέλια 23 παιδιών δεν πρόκειται να ξανακουστούν ποτέ και πουθενά, καθώς το νήμα της ζωή τους κόπηκε απότομα λίγο έξω από τη Σόρια, στη Βόρεια Ισπανία, όταν ένα φορτηγό που μετέφερε χοίρους έπεσε με δύναμη πάνω στο πούλμαν που τα μετέφερε...

Το δυστύχημα έγινε την Πέμπτη το απόγευμα και τα πτώματά τους μεταφέρθηκαν στο γήπεδο της πόλης ώστε να γίνει το μακάβριο έργο της αναγνώρισης. Την ίδια στιγμή, οι δήμαρχοι της περιοχής της Βαρκελώνης τήρησαν σιγή πέντε λεπτών σε ένδειξη πένθους.

Λίγο αργότερα, από το νοσοκομείο της Σαραγόσας ανακοινώθηκε πως μια 13χρονη υπέκυψε στα τραύματά της, μετά από ανεπιτυχή επέμβαση στο κεφάλι. Ο θάνατός της ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών σε 28: 23 έφηβοι, δύο καθηγητές, και τρεις οδηγοί. Ανάμεσα στους 12 τραυματίες, οι επτά βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ όπως ανακοινώθηκε από το πολωνικό προξενείο στη Μαδρίτη, ανάμεσα στους νεκρούς είναι και δύο εικοσάχρονοι Πολωνοί. Οι δύο νέοι, οι σοροί των οποίων θα επαναπατριστούν το συντομότερο δυνατόν, είχαν έρθει στην Ισπανία για να τελειοποιήσουν τα ισπανικά τους και συνόδευαν τους μαθητές στην καλοκαιρινή κατασκήνωση στην Αράντα ντε Ντουέρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ