Τετάρτη 30 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ «ΑΤΛΑΝΤΙΚ»
Εργαζόμενη προπηλακίστηκε επειδή έκανε διάλειμμα!

Καταγγελίες για όργιο τρομοκρατίας και άθλιες εργασιακές σχέσεις

Δεν είναι η πρώτη φορά που η εργοδοσία επιχειρεί να... «συμμορφώσει» τους εργαζόμενους (φωτ.: από παλιότερη κινητοποίηση των εμποροϋπαλλήλων της Αθήνας)
Δεν είναι η πρώτη φορά που η εργοδοσία επιχειρεί να... «συμμορφώσει» τους εργαζόμενους (φωτ.: από παλιότερη κινητοποίηση των εμποροϋπαλλήλων της Αθήνας)
Την εργοδοτική τρομοκρατία που εντείνεται στους τόπους δουλιάς επιβεβαιώνει η εμπειρία νεαρής εργαζόμενης σε υποκατάστημα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «Ατλάντικ», η οποία χτες προπηλακίστηκε από την εργοδοσία επειδή έκανε το προβλεπόμενο διάλειμμά της!

Συγκεκριμένα, χτες το πρωί η 35χρονη Ελευθερία Παυλάκη -εργάζεται στην επιχείρηση τα τελευταία 4 χρόνια - σταμάτησε τη δουλιά για να ξεκουραστεί κάνοντας χρήση του νόμιμου δικαιώματός της όταν δέχτηκε την επίθεση της υποδιευθύντριας Κωνσταντίνας Παπαγεωργίου. Το στέλεχος της επιχείρησης με συμπεριφορά που είχε σκοπό τον εξευτελισμό και την τρομοκράτηση της εργαζόμενης, απαίτησε την επιστροφή της στη θέση της, με τέτοια... επιμονή, που προκάλεσε μελανιές στο χέρι της νεαρής κοπέλας. Το αποκορύφωμα ήρθε όταν, αφού η εργαζόμενη εξακολούθησε να αρνείται τη «συμμόρφωσή» της στις αυθαίρετες εντολές της εργοδοσίας, μεσολάβησε ο διευθυντής του καταστήματος για να της πει: «Βγάλε την ποδιά σου τώρα, και φύγε, δε μου κάνεις στο μαγαζί».

Τελικά, μετά από αποφασιστική παρέμβαση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, η εργοδοσία δεσμεύτηκε ότι η εργαζόμενη θα επιστρέψει κανονικά στη δουλιά της.

Το περιστατικό δεν αποτελεί «κεραυνό εν αιθρία». Επανειλημμένα συνδικαλιστές του κλάδου αλλά και εργαζόμενοι στην αλυσίδα έχουν καταγγείλει την εντατικοποίηση, την πολυειδικότητα, την καταστρατήγηση του ωραρίου. Οι εργαζόμενοι είναι όμηροι άθλιων εργασιακών σχέσεων (π.χ. δουλεύουν 6ωροι) ενώ οι εργοδοτικοί εκβιασμοί έχουν συνέπεια, για παράδειγμα, «τα διαλείμματα να ισχύουν μόνο για όσους έχουν τα κότσια», όπως τονίζουν οι ίδιοι. Με δεδομένο το ασφυκτικό εργασιακό περιβάλλον που δημιουργείται για τους εργαζόμενους, η τρομοκρατία αποτελεί τη συχνότερη μέθοδο στην οποία καταφεύγει η εργοδοσία για να κλείσει στόματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ