Τετάρτη 30 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΟΛΟΣ
Εμμένει ο δήμαρχος στις αντεργατικές συμβάσεις

Την απαίτησή του για άμεση επίλυση του προβλήματος που έχει δημιουργήσει η Δημοτική Αρχή Βόλου, με την αντεργατική απόφασή της να μετατρέψει τη σύμβαση εργασίας 18 εργαζομένων στην ΔΕΥΑΜΒ σε σύμβαση έργου, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων Δημοτικών - Διαδημοτικών Επιχειρήσεων Συνδέσμων και Οργανισμών ΟΤΑ Νομού Μαγνησίας. Καταγγέλλει, δε, ότι ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ και δήμαρχος Βόλου, Κυριάκος Μήτρου, σκόπιμα καθυστερεί να λύσει το πρόβλημα, υπενθυμίζοντας ότι «ο ίδιος, δημόσια, έχει αναγνωρίσει πως οι συνάδελφοί μας αυτοί είναι απαραίτητοι στην επιχείρηση και έχει δεσμευτεί πως αν του δοθεί νομική λύση στο πρόβλημα θα το επιλύσει αμέσως» και σημειώνοντας πως «σήμερα έχει, ήδη, στα χέρια του αυτή τη λύση, υπογεγραμμένη από τρεις γνωστούς νομικούς της περιοχής μας και την προφορική δέσμευση επώνυμων υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, πως η λύση αυτή είναι αποδεκτή».

Καταλήγοντας στην ανακοίνωση το Σωματείο, αφού υπογραμμίζει πως «οι εργαζόμενοι έχουν μνήμη, νου και κρίση και οι εκλογές πλησιάζουν», σημειώνει: «Το Σωματείο μας και η αλληλεγγύη των Συνδικάτων της περιοχής μας δε θα επιτρέψουν τις πολιτικές και συνδικαλιστικές διώξεις, θα σταθούν απέναντι και θα αντιπαλέψουν την προωθούμενη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και τ' αντεργατικά αντιλαϊκά σχέδια δε θα περάσουν».

Απλήρωτοι στα Ανω Λιόσια

Τα δεδουλευμένα τεσσάρων μηνών χρωστά στους περίπου 600 εργαζόμενους στις Δημοτικές Επιχειρήσεις η δημοτική αρχή -εκλεγμένη με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ - Ανω Λιοσίων. Την ίδια στιγμή περισσεύουν οι υποσχέσεις της εμπαίζοντας τους εργαζόμενους - ο δήμαρχος είχε υποσχεθεί τον Ιούλη ότι θα καταβάλλει το 90% των δεδουλευμένων, κάτι που δεν έγινε. Σήμερα το Σωματείο Εργαζομένων θα συναντηθεί με το δήμαρχο και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσει γενική συνέλευση. Οι εργαζόμενοι απαιτούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους, την κατάργηση των δημοτικών επιχειρήσεων και τη μεταφορά στους στο δήμο. Σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ