Πέμπτη 31 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Νέοι πόλεμοι και «πρόθυμοι σύμμαχοι»

Δεν είπε κάτι καινούριο ο Ντ. Ράμσφελντ, υποστηρίζοντας ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να διεξάγουν κι άλλον (ιμπεριαλιστικό) πόλεμο, πέρα από αυτούς που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν.

Αυτό ακριβώς προβλέπει το «δόγμα Μπους» και το νέο αμυντικό (πολεμικό) δόγμα του αμερικανικού Πενταγώνου. Να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο, από προληπτικούς πολέμους μέχρι πυρηνικά όπλα, προκειμένου να μην επιτρέψουν σε καμία άλλη χώρα να αμφισβητήσει την αμερικανική ηγεμονία και τα «ζωτικά συμφέροντά» της σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη.

Ωστόσο, ούτε ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός είναι παντοδύναμος, ούτε οι εφεδρείες του ανεξάντλητες και αυτό το παραδέχτηκε έμμεσα ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας, καταφεύγοντας στη βοήθεια των «πρόθυμων συμμάχων». «Δε θα ήταν ευτυχές εάν οι άλλες χώρες πιστεύουν πως επειδή σήμερα έχουμε 136.000 στρατιώτες στο Ιράκ δεν είμαστε ικανοί να υπερασπιστούμε τη χώρα μας, ή να κάνουμε ό,τι άλλο θα ήταν απαραίτητο. Εχουμε έναν μεγάλο ενεργό στρατό, έχουμε μία μεγάλη δύναμη σε εφέδρους, κι έχουμε και συμμάχους», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Αμυνας. Και τουλάχιστον οι «Ευρωπαίοι σύμμαχοι» τον δικαίωσαν με την αποστολή περίπου 9.000 στρατιωτών στην «ειρηνευτική δύναμη» στο Λίβανο...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ