Πέμπτη 31 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Προεκλογικές κόντρες αποπροσανατολισμού

Σε νέα κόντρα, στο πλαίσιο του προεκλογικού παιχνιδιού των εντυπώσεων, επιδόθηκαν προχτές ΠΑΣΟΚ και κυβέρνηση, με αφορμή ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί «μαύρης τρύπας», ύψους 150 εκατ. ευρώ, στο λογαριασμό του προγράμματος χρηματοδότησης έργων και δράσεων των δήμων, «Θησέας». Απαντώντας, το υπουργείο Εσωτερικών κάνει λόγο για παραπληροφόρηση και καταγγέλλει με τη σειρά του το ΠΑΣΟΚ ότι, ως κυβέρνηση, εξαφάνισε όλα τα αποδεικτικά χρηματοδοτήσεων του προγράμματος ΕΠΤΑ που δημιουργήθηκε με τον «Καποδίστρια».

Θυμίζουμε ότι τα προγράμματα «Θησέας» και ΕΠΤΑ εμφανίστηκαν ως «χρηματοδοτικές πρωτοβουλίες αιμοδότησης των δημοτικών ταμείων και της τοπικής ανάπτυξης», αποκρύπτοντας ότι τα κονδύλια τους, σε μεγάλο βαθμό, προέρχονταν από τους θεσμοθετημένους πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Χαρακτηριστικό είναι ότι το 63% των κονδυλίων του «Θησέα» προέρχονται από χρήματα των δήμων και μόλις το 37% από χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού. Η αντίστοιχη αναλογία, στο ΕΠΤΑ, ήταν 20% και 80%, αντίστοιχα. Θυμίζουμε, επίσης, ότι επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε η παρακράτηση των θεσμοθετημένων υπέρ των δήμων πόρων, η οποία συνεχίστηκε επί κυβέρνησης ΝΔ και σήμερα αγγίζει τα 9 δισεκατομμύρια ευρώ. Και, το κυριότερο, ότι τη χρηματοδότηση των έργων και τα ίδια τα έργα τα καρπώνονται οι μεγαλοεπιχειρηματίες. Αυτούς ταΐζουν.

Με άλλα λόγια, η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ «τσακώνονται» και αλληλοκαταγγέλονται για το βαθμό αδιαφάνειας στην εφαρμογή της κοινής τους πολιτικής, επιχειρώντας να αποκρύψουν το αντιλαϊκό περιεχόμενό της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ