Πέμπτη 31 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κακοστημένες δικομματικές κοκορομαχίες

Να αποκρύψουν τη στρατηγική συμμαχία τους στην αντιλαϊκή επίθεση, επιχειρούν κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ, ανταλλάσσοντας «βαριές εκφράσεις»

Τη στρατηγική συμμαχία τους στην αντιλαϊκή επίθεση επιχειρούν να αποκρύψουν κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ, καταφεύγοντας στην τεχνητή δικομματική πόλωση και την ανταλλαγή βαριών χαρακτηρισμών.

Η ένταση της δικομματικής κοκορομαχίας πραγματοποιείται ενόψει της ΔΕΘ, καθώς τα άλυτα και οξυμένα κοινωνικά προβλήματα επανέρχονται με ένταση στην επιφάνεια, αλλά και με το βλέμμα στις κάλπες του Οκτώβρη, επιχειρώντας να αποφύγουν τη λαϊκή καταδίκη.

Καθώς δεν είναι δυνατόν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να διαφωνήσουν επί της εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής επίθεσης, επιλέγουν να συσπειρώσουν τους οπαδούς τους στη βάση της ανταλλαγής ύβρεων και «διακοσμητικών» επιθέτων.

Αφορμή για να στηθεί ένας νέος γύρος δικομματικής κοκορομαχίας αποτέλεσε μια, αμφισβητούμενη, φράση που φέρεται να είπε στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ο Γ. Παπανδρέου περί «κυβέρνησης Σικελών», κατηγορώντας την ότι χρησιμοποιεί μαφιόζικες μεθόδους.

Παρόλο που ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η παραπάνω φράση δεν ειπώθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου, ωστόσο στελέχη του και ο φιλοΠΑΣΟΚικός Τύπος επέμεινε και τα κυβερνητικά στελέχη δεν έχασαν την ευκαιρία.

«Εάν ισχύει αυτό, προφανώς ο κ. Παπανδρέου μπερδεύει κόμματα και πολιτικές», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος. «Αντιλαμβανόμαστε γιατί το ΠΑΣΟΚ ανεβάζει τους τόνους: Διότι έχει να λύσει προβλήματα δικά του και προβλήματα του παρελθόντος», αποφάνθηκε ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης, ενώ ο υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας υποστήριξε πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «διάλεξε την εξαιρετικά εύκολη δουλιά του να υβρίζει και μάλιστα με αγοραίο τρόπο. Το δύσκολο είναι να έχει πολιτική και να την κάνει έργο».

«Η κυβέρνηση δρα ως θερινός διαρρήκτης, διότι ενώ ο υπουργός Οικονομίας διαβεβαιώνει ότι οι Ελληνες μπορεί να είναι βέβαιοι ότι θα κάνουν τον προγραμματισμό τους, αμέσως μετά τους βομβαρδίζει με αυξήσεις στη ΔΕΗ, στα τέλη κινητής τηλεφωνίας, στα τσιγάρα, δηλαδή μετέρχεται μέσων που είναι απαράδεκτα πολιτικά», επέμεινε το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Π. Ευθυμίου.

«Αυτή η κυβέρνηση δεν είναι μόνο διαρρήκτες του καλοκαιριού, αλλά και του χειμώνα και αυτό εύλογα μας οδηγεί στο συμπέρασμα να μιλήσουμε για μαφιόζους διαρρήκτες που καταληστεύουν το εισόδημα των εργαζομένων, των μισθωτών», πλειοδότησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Α. Μακρυπίδης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Ν. Αθανασάκης διέψευσε και χτες ότι υπήρξαν αναφορές του Γ. Παπανδρέου περί «Σικελών» και οξύνοντας τη δικομματική αντιπαράθεση ανέφερε: «Με αφορμή διάφορες δηλώσεις από την πλευρά υπουργών και στελεχών της Νέας Δημοκρατίας θα ήθελα να πω το εξής: Τις ύβρεις και τους υβριστές να τους αναζητήσουν ο κ. Ρουσόπουλος, ο κ. Σιούφας και όποιος άλλος από τη Νέα Δημοκρατία στο δημόσιο λόγο της παράταξής τους, στο δημόσιο λόγο της Νέας Δημοκρατίας και όταν ήταν στην αντιπολίτευση και σήμερα που είναι στην κυβέρνηση».

Ο ίδιος, επίσης, υποστήριξε ότι «ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στην πολιτική της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας». Η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, είπε ο ίδιος, «είναι μια πολιτική αδιαφάνειας, εξυπηρέτησης συμφερόντων, αναξιοκρατίας και αναξιοπιστίας σε σχέση με όσα είχε επαγγελθεί προεκλογικά. Σε αυτή την πολιτική αναφερόμαστε και αυτήν την πολιτική περιγράφουμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ