Πέμπτη 31 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΗ
ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ
Επιτακτική ανάγκη η λήψη άμεσων μέτρων

Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητήθηκε χτες η σχετική πρόταση νόμου

Η πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την ουσιαστική προστασία των ανέργων δε χωράει σε πολιτικές λογικές υπεράσπισης του «ευρωμονόδρομου» και της «ανταγωνιστικότητας» των επιχειρήσεων, από όπου κι αν προέρχονται, όπως έγινε φανερό χτες στη σχετική συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή.

«Προτείνουμε ένα σύστημα προστασίας των ανέργων ακριβώς γιατί είμαστε εναντίον της ανεργίας», τόνισε παρεμβαίνοντας η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σημειώνοντας ότι το πρόβλημα δεν είναι συγκυριακό αλλά σύμφυτο με τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής. Από την πλευρά της κυβέρνησης, ο υπουργός Εργασίας, Σάββας Τσιτουρίδης, υποστήριξε ότι η ανεργία μειώνεται μέσω της «ανάπτυξης» και της κερδοφορίας των επιχειρήσεων αλλά και την ενίσχυση των εργοδοτών μέσω του ΟΑΕΔ. Το ΠΑΣΟΚ μέσω του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου Χάρη Καστανίδη, επιτέθηκε στο ΚΚΕ λέγοντας ότι «ταυτίζει» την πολιτική του ΠΑΣΟΚ με αυτή της ΝΔ, ενώ ο εισηγητής του Αθ. Χωρέμης, ζήτησε την εφαρμογή των νόμων του ΠΑΣΟΚ που αποδεδειγμένα λειτούργησαν και λειτουργούν υπέρ της ενίσχυσης των εργοδοτών.

Η πρόταση του ΚΚΕ δεν τέθηκε σε ψηφοφορία αφού αξιοποιήθηκε σε αυτή την κατεύθυνση ρύθμιση του Συντάγματος που δεν επιτρέπει την ψηφοφορία σε προτάσεις που προκαλούν δαπάνες σε βάρος του δημοσίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ