Πέμπτη 31 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα... μελλοντολογικά

Παπαγεωργίου Βασίλης

Α, ΜΑΛΙΣΤΑ, «με το μέλλον του τόπου» ασχολείται η κυβέρνηση όπως μας είπε ο Γιώργος Αλογοσκούφης, γι' αυτό και συναντάται ο πρωθυπουργός με τόσο κόσμο, ώστε να μας το ανακοινώσει το ...μέλλον αυτό στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης.

Το πρόβλημα είναι πως όσο η κυβέρνηση ασχολείται με το μέλλον μας, εμείς δυσκολευόμαστε να τα φέρουμε βόλτα με το ...παρόν μας. Το οποίο διαμόρφωσε η ίδια κυβέρνηση στο πρόσφατο παρελθόν και η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση στο (όχι και τόσο) απώτερο παρελθόν.

Ετσι λοιπόν - όπως κάθε Σεπτέμβρη - η (εκάστοτε) κυβέρνηση θα μας καλέσει να «δούμε μπροστά» με μόνο στόχο να μην μπορούμε να ...βλέπουμε μπροστά μας, δηλαδή αυτά που όντως συμβαίνουν.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΡΙΣΕΩΣ: Επιτρέπεται η Εθνική Ελλάδας να κερδίσει (εάν μπορέσει) την ομάδα Μπάσκετ των ΗΠΑ στον επικείμενο προημιτελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της Ιαπωνίας ή μήπως αυτό θα θεωρηθεί ...πρόβλημα στις σχέσεις των δυο χωρών;

Το ρωτάμε γιατί οι Αμερικανοί είναι ευαίσθητοι σε θέματα που αφορούν το ...ηθικό τους όταν βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση και ετοιμάζουν νέες επεμβάσεις. Κι ως γνωστόν η ελληνική κυβέρνηση, ιδίως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών, είναι γνωστή υπέρμαχος του αντιτρομοκρατικού δόγματος.

Το τελευταίο πράγμα που επιθυμούν - όπως κραυγαλέα φαίνεται - είναι να χάσουν την εύνοια των ΗΠΑ και της ΕΕ και επιθυμούν να βρίσκονται στην κατηγορία των «προθύμων». Ισως ελπίζουν να μην τους χαλάσει την εικόνα κανένα ...εύστοχο τρίποντο.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΠΑΛΙ; Επειδή δεν μπορούν να αντιπαρατεθούν πολιτικά (πώς να γίνει όταν έχει κανείς κοινές θέσεις), το ρίξανε τώρα στις παρομοιώσεις; Μάλλον εκεί πρέπει να ψάξουμε την ουσία της φασαρίας περί «Σικελών» όπως αποκάλεσε τη ΝΔ ο Γιώργος Παπανδρέου.


Γρηγοριάδης Κώστας

Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει παρά να αποκαλέσει το ΠΑΣΟΚ ...«Ούνους», έτσι για να αλλάξουμε και ιστορική περίοδο. Τι κάνουν οι δυστυχείς για να κρατήσουν πάση θυσία την κόντρα τους ζωντανή...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ