Πέμπτη 31 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΠΟΝΤΙΚΙΑ

Η ΕΞΑΓΩΓΙΜΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Κάτω από το όριο της φτώχειας (10.000 δολάρια κατ' άτομο ή 20.000 δολάρια για μια τετραμελή οικογένεια) ζει ο ένας στους οκτώ Αμερικανούς, δηλαδή 37 εκατομμύρια άνθρωποι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των αμερικανικών υπηρεσιών. Η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη για τους μαύρους στις τάξεις των οποίων η φτώχεια πλήττει τον ένα στους τέσσερις (...) η ίδια μελέτη που δημοσιοποίησε το Γραφείο Στατιστικών Ερευνών έδειξε ότι το 15,9% του πληθυσμού, ήτοι 46,6 εκατομμύρια Αμερικανοί, δε διαθέτει καμία υγειονομική ασφάλιση. Επίσης το 17% των παιδιών κάτω των 18 ετών και το 25% των παιδιών κάτω των 6 ετών ζουν σε συνθήκες φτώχειας - ποσοστά που είναι τα υψηλότερα έναντι οποιασδήποτε άλλης ηλικιακής κατηγορίας» (το ρεπορτάζ στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).

ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΜΕΓΚΕΛΕ: «Επιστήμονες πέτυχαν να δημιουργήσουν αρουραίους από απλούς ποντικούς, οι οποίοι παρήγαγαν σπέρμα αρουραίου! Είναι η πρώτη φορά που ερευνητές καταφέρνουν να παραγάγουν υγιείς απογόνους από σπερματικά κύτταρα τα οποία καλλιεργήθηκαν σε ένα άλλο είδος ζώου. Το επίτευγμα δημιουργεί ελπίδες για τη χρήση της μεθόδου ώστε να προστατευτούν είδη που κινδυνεύουν με εξαφάνιση (...) το καινούριο επίτευγμα ανοίγει επίσης το δρόμο καλλιέργειας ανθρώπινου σπέρματος σε άλλα ζώα, προκειμένου να γεννηθούν απόγονοι» ( η είδηση στο «ΒΗΜΑ»).

ΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ ΠΟΥ ΚΑΗΚΑΝ: «Ζωντανά αρχεία της δικτατορίας που αναπνέουν ακόμη μέσα από τους υπολογιστές της ΕΛ.ΑΣ., συνέλαβαν χτες καθηγητή του Πανεπιστημίου και μέλος του επιστημονικού συμβουλίου της Βουλής. Ο Βασίλης Δρουκόπουλος (...) πήγε με την οικογένειά του στο Αστυνομικό Τμήμα Ελληνικού προκειμένου να καταθέσει δικαιολογητικά για την έκδοση διαβατηρίου (...) όμως, όπως του είπαν δεν μπορούσε να φύγει (...) λίγα λεπτά αργότερα του ανακοίνωσαν πως κρατείται! (...) διότι διαπίστωσαν πως εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα του 1973 επί δικτατορίας! Η απείθεια ήταν ένα από τα αδικήματα που εκκρεμούσαν σε βάρος του (...) χρειάστηκε ακόμη και να γίνει παρέμβαση του υπουργού δημόσιας τάξης (...) ωστόσο ο καθηγητής δεν αφέθηκε ελεύθερος αμέσως αλλά μετά από δύο ώρες! (...) το κερασάκι στην τούρτα ήταν η ερώτηση του φρουρού του τμήματος: "σας άφησαν ελεύθερο ή φύγατε μόνος σας;" "Τον είχαν φωνάξει νωρίτερα για να δει ποιος είμαι και να μην αποδράσω"» (το ρεπορτάζ στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ