Πέμπτη 31 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΟΥΛΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Υμνοι στην καπιταλιστική ανταγωνιστικότητα

Η «ανάπτυξη» θα φέρει θέσεις εργασίας υποστήριξε ο υπουργός Εργασίας, προαναγγέλλοντας και νέες ανατροπές στο Ασφαλιστικό

H ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και η «ανάπτυξη» είναι το φάρμακο κατά της ανεργίας σύμφωνα με την τοποθέτηση του υπουργού Εργασίας Σάββα Τσιτουρίδη, ο οποίος για μια ακόμη φορά υποστήριξε ότι η πολιτική της κυβέρνησης οδήγησε στη μείωση της ανεργίας. Παρουσιάζοντας στοιχεία του ΟΑΕΔ, ο υπουργός επιχείρησε να πείσει για την «αποτελεσματικότητα» των ενεργητικών πολιτικών για την απασχόληση, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο προωθούμενο Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης που θα αποτελέσει το «μαξιλαράκι» για τους άνεργους που βρίσκονται στα όρια της εξαθλίωσης και θα συμβάλει στην παραπέρα συγκάλυψη της ανεργίας.

Αναφερόμενος στην πολιτική λογική της κυβέρνησης, ο υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι «σε μια εποχή που η Ευρώπη και ο κόσμος προχωρά με ανοιχτά σύνορα, δεν είναι απλό ούτε εύκολες οι λύσεις στο να μπορέσεις να συνδυάσεις δύο πράγματα: να έχεις μια οικονομία υψηλής ανταγωνιστικότητας και συγχρόνως να διατηρήσεις ένα αξιακό και κοινωνικό μοντέλο, το οποίο διαμορφώθηκε σε προηγούμενες εποχές, όπου τα πράγματα ήταν ευκολότερα για την Ευρώπη, ή τουλάχιστον για το δυτικό κόσμο και όταν στις εποχές εκείνες άλλες κοινωνίες και άλλα κράτη σήκωσαν πολύ ψηλά τον πήχη του κοινωνικού τους μοντέλου». Τέλος, όσον αφορά το Ασφαλιστικό, ο Σάββας Τσιτουρίδης ομολόγησε εμμέσως τη νομοθετική σύμπνοια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ λέγοντας πως «υπάρχουν νόμοι οι οποίοι δεν έχουν εφαρμοστεί μέχρι σήμερα. Υπάρχουν πτυχές του νόμου του 1992 - αυτού που έμεινε ως "νόμος Σιούφα" - που είναι προς εφαρμογή. Υπάρχει όλος ο νόμος του 1999, ο "νόμος Παπαϊωάννου", που είναι προς εφαρμογή. Υπάρχει όλος ο νόμος του 2002, ο "νόμος Ρέππα", που είναι προς εφαρμογή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ