Πέμπτη 31 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΟΥΛΗ
ΟΡΕΣΤΗΣ ΚΟΛΟΖΩΦ
Εργαλείο για το χτύπημα δικαιωμάτων

«Με την πρόταση νόμου που κάνουμε, δε στοχεύουμε στην υλοποίηση του Προγράμματος του Κόμματός μας», επισήμανε στην παρέμβασή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Ορέστης Κολοζώφ, προσθέτοντας ότι «σήμερα είμαστε υποχρεωμένοι να πάρουμε υπόψη μας αυτήν την πραγματικότητα που υπάρχει, αυτήν την αντεργατική πολιτική που ασκείται και να προτείνουμε μέσα στο πλαίσιο αυτού του συστήματος μέτρα για ανακούφιση των εργαζομένων. Ομως αν δεν υπάρξει αγώνας δε θα μπορέσουν ούτε αυτά τα μέτρα να υλοποιηθούν».

Αναφερόμενος συνολικά στο θέμα της ανεργίας ο Ορ. Κολοζώφ είπε πως «είναι πεποίθησή μας ότι η ανεργία δεν είναι δυνατόν να απαλειφθεί στα πλαίσια του σημερινού κοινωνικού συστήματος, του καπιταλιστικού συστήματος. Η ανεργία είναι σύμφυτη με το σύστημα αυτό. Αντίθετα, ένας από τους βασικούς κανόνες ανάπτυξης του καπιταλισμού είναι η ύπαρξη της ανεργίας που αξιοποιείται από το σύστημα για την καθήλωση του μεροκάματου και του μισθού στα χαμηλότερα δυνατά επίπεδα, έτσι ώστε να εκβιάζονται οι εργαζόμενοι και να περιορίζουν τις απαιτήσεις τους ή ακόμη και να μην προβάλουν καμία απαίτηση.

Θέλω να επισημάνω και να μην αμφισβητήσω το γεγονός ότι οι κυβερνήσεις στις καπιταλιστικές χώρες ενδιαφέρονται για την ανεργία, δεν τους είναι αδιάφορη. Τη θέλουν την ανεργία και τη συγκρατούν σε εκείνα τα επίπεδα όπου και να εξυπηρετούν τους εργοδότες, αλλά και να μην την αφήνουν να παίρνει τέτοιες διαστάσεις που μπορεί να δημιουργήσουν πολιτικά προβλήματα σ' αυτόν που κυβερνάει. Επομένως, η προσπάθεια η δική μας για την προστασία των εργαζομένων στο ζήτημα της ανεργίας, είναι σε τελείως διαφορετική κατεύθυνση από τις προσπάθειες που αναμφισβήτητα κάνει η κυβέρνηση για να μπορέσει να την κρατήσει στα πλαίσια εκείνα που συμφέρουν στο σύστημα.

Τέλος, απαντώντας στις επικρίσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, Χ. Καστανίδη, ο Ορ. Κολοζώφ σημείωσε ότι «στη συνείδηση του ελληνικού λαού έχει περάσει το γεγονός ότι όντως τα δύο κόμματα ακολουθούν τον ίδιο βασικό δρόμο στους κεντρικούς άξονες της πολιτικής τους. Κι αν υπάρχει εκεί μία αδυναμία σήμερα στο κόμμα του ΠΑΣΟΚ να ασκήσει μία αντιπολίτευση που να του δίνει πόντους, είναι ακριβώς αυτό το ζήτημα, γιατί δεν μπορεί να ασκήσει κριτική στους βασικούς άξονες της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Για την εφαρμογή νέων μέτρων κατά των εργατών (2006-03-19 00:00:00.0)
Στην κοινωνία των εργαζομένων η γυναικεία ισοτιμία (2001-03-09 00:00:00.0)
Ανθυγιεινό «ναι» επί της αρχής (2001-01-26 00:00:00.0)
Νομοσχέδιο ανατροπών (1996-07-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ