Πέμπτη 31 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΤΑ
Στάση εργασίας την Τρίτη

Κάλεσμα της ΔΑΣ ΟΤΑ για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ τις επόμενες μέρες. Την Τρίτη 5 Σεπτέμβρη πραγματοποιούν 3ωρη στάση εργασίας, λόγω των οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος, όπως το ζήτημα των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (ΒΑΕ) και των συμβασιούχων. Ενώ από αύριο οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς, στα αθλητικά κέντρα και τα λιμενικά ταμεία ξεκινάνε αποχή από την εργασία, διεκδικώντας, μεταξύ άλλων, την καταβολή δεδουλευμένων που έχουν αναγνωριστεί και με δικαστικές αποφάσεις για την περίοδο 1990-1996.

Οι ταξικές δυνάμεις, η ΔΑΣ ΟΤΑ, επισημαίνουν ότι η πρόταση της πλειοψηφίας της ΠΟΕ ΟΤΑ - ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΑΣΚ(ΣΥΝ) - για τα ΒΑΕ είναι πολύ πίσω από τις ανάγκες των εργαζομένων, καθώς βοηθά την κυβέρνηση να προχωρήσει στον αποχαρακτηρισμό επαγγελμάτων και κινείται στη λογική της «αντοχής της οικονομίας». Προτείνουν διαχωρισμό επαγγελμάτων (βαρέα - υπερβαρέα), επασφάλιστρο 4,3% για τους εργαζόμενους, και δε διεκδικούν αποφασιστική μείωση των ορίων ηλικίας. Για τους συμβασιούχους, η ΔΑΣ ΟΤΑ τονίζει ότι είναι αποτέλεσμα των αντεργατικών πολιτικών των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που επεκτείνουν τις ευέλικτες μορφές εργασίας (συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή έργου, μερική απασχόληση και άλλα). Την πολιτική αυτή στηρίζουν η ηγεσία της ΚΕΔΚΕ και οι δήμαρχοι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ, αλλά και οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες, που, εκτός των άλλων, προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους, εγκλωβίζοντάς τους σε αναποτελεσματικές νομικίστικες διεκδικήσεις, όπως έχει αποδειχθεί και στην πράξη.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, η ΔΑΣ ΟΤΑ καλεί τους εργαζόμενους να αλλάξουν τους συσχετισμούς δύναμης, να οργανώσουν τον αγώνα τους και να συντονίσουν τη δράση τους, διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή δουλιά για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

  • Σε κατάληψη του δημαρχείου Ανω Λιοσίων και όλων των κτιρίων του δήμου, προχωρούν σήμερα οι περίπου 450 εργαζόμενοι των δημοτικών επιχειρήσεων που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και τέσσερις μήνες. Οι εργαζόμενοι θα κάνουν νέα Γενική Συνέλευση στις 10 το πρωί για να αποφασίσουν πώς θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ