Πέμπτη 31 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
«Αντίσταση κατά της ιμπεριαλιστικής επίθεσης»

Επίσκεψη στη Συρία πραγματοποίησε ο Πρόεδρος Τσάβες

ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΚΑΡΑΚΑΣ.--

«Η Συρία κι η Βενεζουέλα μοιράζονται τις ίδιες ακράδαντες θέσεις και την αντίσταση κατά της ιμπεριαλιστικής επίθεσης», τόνισε ο Ούγο Τσάβες σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντησή του με τον Σύρο Πρόεδρο Μπασάρ αλ Ασαντ, κατά τη διάρκεια της 72ωρης επίσκεψής του στη χώρα της Μέσης Ανατολής. Η τελευταία περιοδεία του Τσάβες, στο πλαίσιο και της προώθησης της υποψηφιότητας της Βενεζουέλας ως μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ξεκίνησε από την Κίνα, στη συνέχεια επισκέφτηκε τη Μαλαισία και σήμερα επισκέπτεται την Αγκόλα.

Ο Ούγο Τσάβες, σύμφωνα με την «Πρένσα Λατίνα», υπενθύμισε στους Σύρους αξιωματούχους τους δεσμούς που συνδέουν τις δύο χώρες και διαβεβαίωσε τη συριακή ηγεσία για την αμέριστη αλληλεγγύη της Βενεζουέλας ενώπιον των επιθετικών βλέψεων των ΗΠΑ, ενώ κάλεσε για ειρήνη και σεβασμό της ανεξαρτησίας και κυριαρχίας των κρατών. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Μπασάρ Αλ Ασαντ, ο Ούγο Τσάβες τόνισε: «Ο καιρός μας θα σταθεί μάρτυρας του τέλους του αμερικανικού ιμπεριαλισμού», δείχνοντας με ένα στυλό - λέιζερ στο χάρτη τις χώρες στις οποίες έχει επέμβει στρατιωτικά η Ουάσιγκτον ή τις κυβερνήσεις για των οποίων την ανατροπή έχουν συμβάλλει οι ΗΠΑ την τελευταία 50ετία.

«Τίποτε δεν μπορεί να ισοφαρίσει τα ναζιστικά εγκλήματα που έχει διαπράξει το Ισραήλ στο Λίβανο και στους Παλαιστινίους», δήλωσε ο Τσάβες, ο οποίος έχει ανακοινώσει ότι διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ, και κατέληξε πως το Ισραήλ οφείλει ν' αποσύρει τις δυνάμεις του από τη γειτονική χώρα, καθώς κι από τα υψώματα του Γκολάν που έχει καταλάβει στη Συρία από το 1967.

Από την πλευρά του ο Σύρος Πρόεδρος αναγνώρισε ότι υπάρχει κοινό έδαφος και απέρριψε την προοπτική της «παγκόσμιας ηγεμονίας των ΗΠΑ», όπως την αποκάλεσε και κατέληξε ότι προωθεί τη συνεργασία «νότου - νότου» διαμέσου του πολιτικού συντονισμού σε πολύ υψηλά πολιτικά κλιμάκια. Παράλληλα, Συρία και Βενεζουέλα υπέγραψαν μία σειρά συμφωνιών, οικονομικής φύσης και κυρίως όσον αφορά την παραγωγή φυσικού αερίου στη Συρία.

Στη Βενεζουέλα εξάλλου, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος του Καράκας με το Μπολιβαριανό Μπλοκ, Χουάν Μπαρέτο, ο δήμος θα προχωρήσει στην απαλλοτρίωση δύο ιδιωτικών γηπέδων γκολφ ώστε να ανεγερθούν λαϊκές κατοικίες για τους μη έχοντες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ