Παρασκευή 1 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Πρόστιμο για αντινατοϊκή δράση

Στις 30 Αυγούστου δικαστήριο της πόλης του Νοβοσιμπίρσκ επέβαλε χρηματικό πρόστιμο 1.000 ρουβλιών (περίπου 30 ευρώ) στον Βαντίμ Αγκέενκο, δεύτερο Γραμματέα της ΚΟ Περιοχής του Νοβοσιμπίρσκ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ) κι εκλεγμένο στο νομαρχιακό συμβούλιο της περιοχής.

Οι κατηγορίες που αντιμετώπισε ο Β. Αγκέενκο ήταν ότι τον περασμένο Ιούλη διοργάνωσε στην περιοχή εκδήλωση κατά του ΝΑΤΟ, παραβιάζοντας τη σχετική νομοθεσία για τον τρόπο διεξαγωγής των δημόσιων εκδηλώσεων. Συγκεκριμένα η διαδήλωση δεν ακολούθησε ακριβώς το δηλωμένο στην αστυνομία δρομολόγιο, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης τα μέλη μιας νεολαιίστικης οργάνωσης, που συμμετείχαν στη διαδήλωση, έκαψαν δημόσια μια ΝΑΤΟική σημαία.

Ο Α. Λόκοτ, πρώτος Γραμματέας της ΚΟ Περιοχής του ΚΚΡΟ στο Νοβοσιμπίρσκ, κατήγγειλε την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου, που τη χαρακτήρισε «πολιτική δίωξη κατά της ΚΟ του ΚΚΡΟ στο Νοβοσιμπίρσκ» και δήλωσε πως το ΚΚΡΟ θα κάνει έφεση κατά της απόφασης, αφού το στέλεχός του είναι αιρετός στο περιφερειακό συμβούλιο της περιοχής και βάσει ομοσπονδιακού νόμου θα έπρεπε να κινηθούν άλλες διαδικασίες για τη δίωξή του.


Ι.Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ