Παρασκευή 1 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
Επίσκεψη από Ιρανό αξιωματούχο

Συναντήθηκε με την Ντόρα Μπακογιάννη

Ενόψει της ανάληψης της προεδρίας του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ από την Ελλάδα, επισκέφτηκε χτες την Αθήνα και συναντήθηκε με την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη ο Μαχάμεντ Ναχαβαντιάν, αναπληρωτής πρόεδρος του Ανώτατου Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας του Ιράν, αρμόδιος για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Μετά τη συνάντηση ο Μ. Ναχαβαντιάν δήλωσε ότι το Ιράν αντιμετωπίζει με θετικό τρόπο την πρόταση που παρέχει κίνητρα στο Ιράν προκειμένου να διακόψει τη διαδικασία εμπλουτισμού ουρανίου και τη βλέπει ως βάση για την έναρξη διαπραγμάτευσης και συνεργασίας σε διάφορους τομείς.

«Αντί να δείχνουμε τόσο μεγάλη ευαισθησία στα αυστηρά χρονοδιαγράμματα και τις προθεσμίες, ας επικεντρωθούμε στην ουσία. Από μια εποικοδομητική διαπραγμάτευση μπορεί να προκύψουν πολύ καλές προοπτικές. Το Ιράν είναι έτοιμο για άμεση έναρξη μιας συναινετικής συνεργασίας οπουδήποτε», δήλωσε ο Μ. Ναχαβαντιάν, σημειώνοντας ότι οι συζητήσεις μπορούν να συμπεριλάβουν το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Στο μεταξύ, δίνοντας το στίγμα της ελληνικής προεδρίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γ. Κουμουτσάκος επισήμανε ότι η δράση της Αθήνας θα προσδιοριστεί από το σεβασμό του κεντρικού ρόλου του ΟΗΕ και του Διεθνούς Δικαίου, καθώς και από την εμπιστοσύνη στην αρχή ότι η διπλωματία είναι το μέσον επίλυσης των διαφορών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ