Τρίτη 5 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Ειδικά μέτρα για Χαλκιδική - Λακωνία

Μέτρα για την ενίσχυση των περιοχών που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές στη Χαλκιδική και τη Λακωνία ανακοίνωσε το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης.

Μετά τη συνάντηση που είχε η αρμόδια υπουργός Φ. Πάλλη - Πετραλιά με εκπροσώπους φορέων των περιοχών αυτών, αποφασίστηκε μεταξύ άλλων, τα εξής:

  • Οι τουριστικές επιχειρήσεις (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα, κάμπινγκ) που βρίσκονται στις περιοχές της Χαλκιδικής και της Λακωνίας και δεν περιλαμβάνονται στους καταλόγους που ήδη έχουν καταρτιστεί, μπορούν να συμμετάσχουν στα προγράμματα «8ήμερων διακοπών» και «τρίτης ηλικίας» υποβάλλοντας αίτηση συμμετοχής το αργότερο μέχρι τις 10 Σεπτέμβρη στον ΕΟΤ είτε μέσω φαξ (210.6434.050 - 210.8707.711) είτε ταχυδρομικώς στον ΕΟΤ (Τσόχα 24, 11521 Αθήνα).
  • Διπλασιάζεται ανά άτομο η επιδότηση που προβλέπεται για τα προγράμματα αυτά και θα καταβληθεί από τον ΕΟΤ στις επιχειρήσεις καταλυμάτων των συγκεκριμένων περιοχών.
  • Προωθείται άμεσα ένα νέο πρόγραμμα «νέας γενιάς» με δραστηριότητες αθλητικές, πολιτιστικές, καθώς και με συμμετοχή σε εργασίες αποκατάστασης του περιβάλλοντος.
  • Εγκρίθηκε και θα χορηγηθεί στους τοπικούς ξενοδοχειακούς φορείς η οικονομική ενίσχυση για τη διαφημιστική προβολή της Χαλκιδικής και της Λακωνίας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ