Τρίτη 5 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ
Μόνιμη δουλιά με πλήρη δικαιώματα απαιτεί το ΚΚΕ

Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε χτες η βουλευτής του Κόμματος Β. Νικολαΐδου

Αμεσες απαντήσεις για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου της Αθήνας, για την παραπέρα υπονόμευση του δικαιώματός τους στη σταθερή και μόνιμη δουλιά, ζητάει απ' την κυβέρνηση η βουλευτής του ΚΚΕ Βέρα Νικολαΐδου με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε προς τους υπουργούς Απασχόλησης Σάββα Τσιτουρίδη και Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο.

«Η Διοίκηση των Παιδικών Σταθμών, εφαρμόζοντας τους αντεργατικούς νόμους της κυβέρνησης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, επιχειρεί να μετατρέψει τους περίπου 400 συμβασιούχους εργαζόμενους στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Αθήνας σε "εργολάβους" και τις σχέσεις εργασίας τους από συμβάσεις έργου με ασφάλιση ΙΚΑ σε συμβάσεις έργου με ασφαλιστικό φορέα το ΤΕΒΕ. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί πλήγμα τόσο για τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων όσο και για τη λειτουργία των Παιδικών Σταθμών, υπονομεύοντας παραπέρα την παροχή δημόσιων δωρεάν υπηρεσιών», επισημαίνει η Βέρα Νικολαΐδου.

Και υπογραμμίζει ότι για την προστασία των εργαζομένων στους Παιδικούς Σταθμούς επιβάλλεται: Η κατοχύρωση του δικαιώματός τους στη σταθερή και μόνιμη εργασία με μονιμοποίηση όλων, ίσα και πλήρη δικαιώματα. Να μη μετατραπούν οι συμβάσεις έργου με ασφάλιση ΙΚΑ σε συμβάσεις έργου με ασφαλιστικό φορέα το ΤΕΒΕ. Αμοιβή με βάση τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας της ΠΟΕ - ΟΤΑ. Ενταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά, 30ωρο-6ωρο-5ήμερο, 1.300 ευρώ κατώτερο μισθό. Λήψη μέτρων ελέγχου και προστασίας για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Η βουλευτής του ΚΚΕ ρωτά τους υπουργούς εάν προτίθεται η κυβέρνηση να προχωρήσει στην υλοποίηση των παραπάνω μέτρων για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων στους Παιδικούς Σταθμούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ