Τρίτη 5 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
Κατ' ιδίαν απειλές στους συμβασιούχους

Καταγγελία για επίθεση στελέχους της πλειοψηφίας (ΠΑΣΟΚ) σε εργαζόμενη στους Παιδικούς Σταθμούς, επειδή συμμετέχει στις κινητοποιήσεις του κλάδου της

Την άθλια και πολύμορφη επίθεση που έχουν εξαπολύσει οι δημοτικές αρχές του δικομματισμού ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων στους δήμους και τις συνέπειες από το καθεστώς ομηρίας στο οποίο βρίσκονται χιλιάδες συμβασιούχοι, αναδεικνύει το χτεσινό περιστατικό με πρωταγωνιστή στέλεχος της πλειοψηφίας στο Δήμο Κορυδαλλού, όπου δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος είναι ο εκλεγμένος με το ΠΑΣΟΚ Στέφανος Χρήστου.

Ο πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, σύμφωνα με καταγγελία του Συλλόγου των εργαζομένων, επιτέθηκε σε συμβασιούχο που απείχε από την εργασία της στα πλαίσια των κινητοποιήσεων του κλάδου, με αποτέλεσμα η εργαζόμενη να μεταφερθεί στο Τζάννειο Νοσοκομείο για να της γίνει ηρεμιστική ένεση. Από την περασμένη Παρασκευή, οι εργαζόμενοι σε όλους τους Παιδικούς Σταθμούς απέχουν από την εργασία τους διεκδικώντας κλαδικά αιτήματα. Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι συμβασιούχοι, από τους οποίους στο Δήμο Κορυδαλλού τα τελευταία δώδεκα χρόνια, όπως κατήγγειλε στο «Ρ» ο Απ. Συρίγος, υποψήφιος δήμαρχος της «Δημοκρατικής Ενότητας» Κορυδαλλού, δεν έχει μονιμοποιηθεί κανένας και παραμένουν σε καθεστώς ομηρίας.

Κατ' ιδίαν απειλές

Χτες το πρωί, σύμφωνα με το Σύλλογο Εργαζομένων, την ώρα που οι εργαζόμενοι μοίραζαν στους γονείς ανακοινώσεις εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους απέχουν από την εργασία τους, ο Γρ. Γουρδομιχάλης πήγε στο χώρο και απειλούσε τους συμβασιούχους πως αν δεν παραλάβουν τα παιδιά, δε θα τους ανανεώσει τη σύμβαση. Μάλιστα, σε μια έντονη επίθεση που έκανε σε βάρος εργαζόμενης, αφού της είπε ότι τη θέτει σε διαθεσιμότητα, την έσπρωξε μέσα σε ένα άδειο γραφείο και την απείλησε ότι δε θα ανανεώσει τη σύμβασή της. Αποτέλεσμα, η εργαζόμενη να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν για μια ακόμα φορά χτες το πρωί ο Απόστολος Συρίγος, επικεφαλής και υποψήφιος δήμαρχος της «Δημοκρατικής Ενότητας» και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Μπάμπης Πατεράκης και Νίκη Καζαντζίδου, οι οποίοι, αφού εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων, καταδίκασαν την τρομοκρατική συμπεριφορά της δημοτικής αρχής και τόνισαν ότι πρέπει να σταματήσει πλέον η ομηρία των εργαζομένων.

Απάντηση στη σημερινή κινητοποίηση

Από την πλευρά του ο Σύλλογος των Εργαζομένων καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στη σημερινή τρίωρη στάση εργασίας και σε ανακοίνωσή του καταγγέλλει την απαράδεκτη στάση του δημάρχου που «ως άλλος ανακριτής καλούσε στο γραφείο εργαζόμενες που συμμετείχαν στην κινητοποίηση και ωμά και προκλητικά επιχειρούσε να τις τρομοκρατήσει εκβιάζοντάς τες να σπάσουν την απεργία και να μπορέσει να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό».

Θέλουν εργαζόμενους τρομοκρατημένους χωρίς δικαιώματα, συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες τονίζει ο Σύλλογος και καταλήγει: «Αυτή η λογική που εφαρμόζεται με τη στάση του προέδρου», καταλήγει η ανακοίνωση, «είναι κεντρική πολιτική επιλογή του δημάρχου και της διοίκησης του δήμου. Πάγια πρακτική της διοίκησης του δήμου είναι η προσφυγή στα δικαστήρια χωρίς καμιά δικαίωση μέχρι σήμερα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ