Τρίτη 5 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΛΥΜΑΤΟΛΑΣΠΗ ΨΥΤΤΑΛΕΙΑΣ
Ανθυγιεινοί πειραματισμοί

Δήλωση στο «Ρ» του υποψήφιου δημάρχου Περάματος Γιάννη Πατσιλινάκου

Η λυματολάσπη της Ψυττάλειας εξακολουθεί να αποτελεί μια ωρολογιακή βόμβα για τους κατοίκους του Περάματος, του Πειραιά και γενικότερα του Λεκανοπεδίου, παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης και της ΕΥΔΑΠ για απομάκρυνσή της με διάφορους αμφιλεγόμενους τρόπους.

Σύμφωνα με χτεσινή καταγγελία της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ, το πρόγραμμα μεταφοράς της λυματολάσπης από την Ψυττάλεια στη Γερμανία με τάνκερ, οδηγήθηκε σε ναυάγιο. Παράλληλα, το ΔΣ της ΕΥΔΑΠ, σε έκτακτη συνεδρίασή του που έγινε την περασμένη Παρασκευή, προχώρησε σε νέα σύμβαση με άλλον εργολάβο για να εφαρμόσει πρόγραμμα κομποστοποίησης - ασβεστοποίησης μέρους της λάσπης (σύμφωνα με πληροφορίες 60.000 τόνων, από τους τουλάχιστον 200.000 τόνους που υπάρχουν σήμερα στο νησί) πάνω στην Ψυττάλεια!

Οι εργαζόμενοι επισημαίνουν τον κίνδυνο πρόσθετης μόλυνσης του Σαρωνικού, ενώ το κόστος των νέων πειραματισμών, που υπολογίζουν σε 7,3 εκατ. ευρώ, θα το πληρώσει πάλι η ΕΥΔΑΠ. Τέλος, προειδοποιούν ότι βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα για την αποτροπή ενός νέου εγκλήματος σε βάρος του Σαρωνικού και της υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων.

Από ό,τι φαίνεται οι πειραματισμοί σχετικά με τη διαχείριση της λυματολάσπης - που έγιναν και γίνονται από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ - εκτός από το γεγονός ότι υποθηκεύει τη δημόσια υγεία, έχει και ένα σημαντικό κόστος για τον ελληνικό λαό. Σημειώνουμε ότι το «πείραμα» με την εξαγωγή 75.000 τόνων λυματολάσπης στη Γερμανία θα στοιχίσει συνολικά 9,6 εκατ. ευρώ. Οπως παραδέχονται παράγοντες και της ΕΥΔΑΠ, το πρόγραμμα αυτό προχωρά με «βήματα χελώνας», αφού μέσα σε πέντε μήνες απομακρύνθηκαν μόλις 10.000 τόνοι, ενώ πάνω στο νησί σωρεύονται καθημερινά 600 τόνοι από την επεξεργασία λυμάτων. Ουσιαστικά, η λυματολάσπη, αντί να μειώνεται, αυξάνεται!..

Ψευτολύσεις

«Πρόκειται για μια ακόμη από τις αποτυχημένες λύσεις που ακριβοπληρώνουν οι εργαζόμενοι, η οποία έρχεται με τη σειρά της να αυξήσει τους κινδύνους σε βάρος του Σαρωνικού, του περιβάλλοντος συνολικά του Λεκανοπεδίου Αττικής και της δημόσιας υγείας», αυτό δήλωσε χτες ο Γιάννης Πατσιλινάκος, υποψήφιος δήμαρχος Περάματος με τον αγωνιστικό συνδυασμό «Πέραμα Σύγχρονη Πόλη».

«Η κυβέρνηση - πρόσθεσε - κάνει ό,τι μπορεί για τη μη σωστή λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού, ώστε με τις ψευτολύσεις της να κερδίζουν οι ιδιώτες εργολάβοι. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την απομάκρυνση της λυματολάσπης και την κατασκευή του εργοστασίου ξήρανσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ