Τρίτη 5 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ
«Επιστρέφονται στον αποστολέα»

Πλατύ κάλεσμα στους εκπαιδευτικούς να μπουν φραγμός στην εντεινόμενη υποβάθμιση του μορφωτικού ρόλου του σχολείου απευθύνουν οι ταξικές δυνάμεις που πραγματοποιούν μαζικές εξορμήσεις στα σεμινάρια επιμόρφωσης εκπαιδευτικών στα νέα βιβλία, τα οποία ξεκίνησαν χτες.

Η ΕΣΑΚ ΔΕΕ αναφέρεται στο περιεχόμενο και τη στόχευση των νέων βιβλίων που, σε συνδυασμό με άλλα αντιεκπαιδευτικά μέτρα, οδηγούν τελικά σε μεγαλύτερη υποβάθμιση, εξυπηρετώντας τους στόχους του μεγάλου κεφαλαίου. Οπως επισημαίνεται στο κάλεσμα της παράταξης που μοιράζει στα επιμορφωτικά κέντρα, «το πρόβλημα με τα νέα βιβλία δεν είναι απλά το κατά πόσον οι εκπαιδευτικοί είμαστε έτοιμοι να τα διδάξουμε, αλλά το τι καλούμαστε να διδάξουμε μέσα από αυτά». «Το εντυπωσιακό τους περιτύλιγμα κανέναν δεν πρέπει να ξεγελάσει. Μέσα σε αυτό κρύβονται ενισχυμένα στο έπακρο η αποσπασματικότητα, η αντιεπιστημονικότητα, η ιδεολογική μονομέρεια και ο δογματισμός», επισημαίνει η ΕΣΑΚ ΔΕΕ τη στιγμή που άλλες δυνάμεις στο χώρο των εκπαιδευτικών αναλώνονται σε μία διαχειριστική λογική του ζητήματος των νέων βιβλίων περιορίζοντας το ζήτημα στον τρόπο επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών.

Η ΕΣΑΚ ΔΕΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς να αγωνιστούν για ένα σχολείο που για σκοπό του θα έχει να προετοιμάζει ανθρώπους αφεντικά της ζωής και της τύχης τους και όχι αποδοτικούς υπηρέτες του συστήματος, το Ενιαίο Δωδεκάχρονο Σχολείο που θα δίνει ολόπλευρη γενική μόρφωση σε όλους ανεξαίρετα τους μαθητές με ενιαία προγράμματα, ενιαία δωρεάν βιβλία, μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό με ενιαία εργασιακά δικαιώματα. Προβάλλει, παράλληλα, ολοκληρωμένα τα αιτήματα για ριζική αναμόρφωση στο περιεχόμενο (αναλυτικά προγράμματα, βιβλία) και στη λειτουργία του σχολείου ενάντια στην υποβάθμιση και την υποκατάσταση της εκπαίδευσης από ασύνδετες πληροφορίες και μαθήσεις υποταγής, κατοχύρωση αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες, εργασιακή, οικονομική και επιστημονική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ