Τρίτη 5 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΙΔΕΙΑ
Εστίες... επιχειρηματικής δραστηριότητας

Ο προϋπολογισμός για τη Νέα Φοιτητική Εστία του ΕΜΠ για το ακαδημαϊκό έτος 2006 - 2007, προτάθηκε κατά την τελευταία συνεδρίαση της Συγκλήτου του Ιδρύματος να είναι κατά 40% μειωμένος σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό. Κι όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι η νέα αυτή Εστία αναμένεται να φτάσει σε πληρότητα 100% με τους νέους οικότροφους - δικαιούχους στέγασης.

Παράλληλα, όμως, οι παλιοί οικότροφοι καλούνται να μπουν ξανά σε μια διαδικασία κατάθεσης δικαιολογητικών για να εξασφαλίσουν το αδιαπραγμάτευτο, γι' αυτούς, δικαίωμα στη σίτιση, χωρίς να αρκεί το γεγονός ότι είναι ήδη οικότροφοι της Εστίας. Τα οικονομικά όρια στέγασης και σίτισης είναι 35.000 και 30.000 ευρώ αντίστοιχα, παρά το γεγονός ότι αποτελεί πάγιο αίτημα του συλλόγου, η άνευ όρων σίτιση όλων των οικοτρόφων της Εστίας.

Ολη αυτή η προσπάθεια εντάσσεται στα πλαίσια μιας κοινής λογικής και προσπάθειας του Πολυτεχνείου (αλλά και των περισσότερων Ιδρυμάτων πανελλαδικά) που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό, για παράδοση και των εστιατορίων στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Ηδη για το εστιατόριο της νέας Εστίας έχει προγραμματιστεί διαγωνισμός για την παράδοσή του σε εργολάβο τον ερχόμενο Οκτώβρη, γεγονός το οποίο δεν εξασφαλίζει σε καμία περίπτωση τη συνέχιση της εργασίας του προσωπικού, το οποίο ακόμη και σήμερα εργάζεται σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα με συμβάσεις 2 έως 7 μηνών με αποκλειστική ευθύνη έως σήμερα του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας (ΕΙΝ), στη δικαιοδοσία του οποίου βρίσκονται οι σημερινοί εργαζόμενοι.

Απέναντι σε όλη αυτή την κατάσταση, τα αιτήματα που προβάλλει και παλεύει η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας είναι επίκαιρα όσο ποτέ:

  • Ανευ όρων σίτιση όλων των οικότροφων της Φοιτητικής Εστίας χωρίς επιπλέον προαπαιτούμενα και γραφειοκρατικές διαδικασίες με μόνο απαραίτητο στοιχείο την είσοδό τους σε αυτές.
  • Τουαλέτες και μούχλα κοινά για όλους!
    Τουαλέτες και μούχλα κοινά για όλους!
    Αμεση πρόσληψη μόνιμου εργατοτεχνικού προσωπικού για την κάλυψη πάγιων λειτουργικών θέσεων των Εστιών και μονιμοποίηση του ήδη υπάρχοντος προσωπικού.
  • Ανέγερση νέων εστιών και συντήρηση των παλιών.
  • Δωρεάν σίτιση και στέγαση για όλους τους φοιτητές.
  • Αμεση χρηματοδότηση των πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων των οικοτρόφων.
  • Χρηματοδότηση, αναβάθμιση και λειτουργία εγκαταστάσεων.
  • Οχι στις ιδιωτικές Εστίες και τα ενοίκια στις δημόσιες Εστίες.

Δωμάτια μικρά, σούπερ ατομικά...
Δωμάτια μικρά, σούπερ ατομικά...

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ