Πέμπτη 7 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Απεργίες κατά των αντιλαϊκών σχεδίων

ΡΩΜΗ - ΜΑΔΡΙΤΗ.--

Μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις, αρχίζοντας από σήμερα, αναμένεται να συγκλονίσουν την Ιταλία στον τομέα των μέσων μαζικής μεταφοράς εξαιτίας των περικοπών του προϋπολογισμού και των σχεδίων αλλαγής στο συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας από τη λεγόμενη κεντροαριστερή κυβέρνηση του Ρομάνο Πρόντι. Η κυβέρνηση προτίθεται να αυξήσει το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 57 χρόνια στα 60 από το Γενάρη του 2008 και στα 61 μέχρι το 2010, ενώ τον προϋπολογισμό τον προσδιορίζει στα 30 δισεκατομμύρια ευρώ.

Συγκεκριμένα, 24ωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στην «Alitalia», ενώ στις 15 του Σεπτέμβρη αναμένεται 24ωρη απεργία των εργαζομένων στα λεωφορεία των δήμων και μια 8ωρη στάση εργασίας στον σιδηρόδρομο στις 27 του Σεπτέμβρη.

Στο μεταξύ, τις έρευνες κατά του πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι για υπόθεση φοροδιαφυγής που συνδέεται με το τηλεοπτικό δίκτυο «Telecinco» αποφάσισε να επαναλάβει χτες ο Ισπανός δικαστής Μπαλτασάρ Γκαρθόν.

Η συγκεκριμένη έρευνα πρωτοξεκίνησε το 1997, αλλά «πάγωσε» επειδή ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είχε ασυλία αρχικά ως μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και από το 2001 ως πρωθυπουργός της Ιταλίας. Το 2002, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είχε υποβάλει προσφυγή κατά της συνέχισης της σχετικής έρευνας.

Η έρευνα του Ισπανού δικαστή αφορά στο ενδεχόμενο ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός να έχει καλύψει μια φοροδιαφυγή 108 εκατομμυρίων ευρώ στο διάστημα 1990-1993, όταν ήταν αντιπρόεδρος της εταιρείας «Gestevision Telecinco», στην οποία ανήκει το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο της Ισπανίας «Telecinco», στο πλαίσιο του ομίλου του Μπερλουσκόνι «Fininvest».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ