Πέμπτη 7 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΩΡΓΙΑ
Διώξεις κατά των κομμουνιστών και της αντιπολίτευσης

Αργά το βράδυ της 5ης Σεπτέμβρη σε πάνω από 40 πόλεις της Γεωργίας οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε έρευνες στα γραφεία του Ενιαίου Κομμουνιστικού Κόμματος Γεωργίας (ΕΚΚΓ), του κόμματος Δικαιοσύνης (στο οποίο ηγείται ο διωκόμενος στη Γεωργία Ιγκορ Γκεοργκάτζε) και άλλων δυνάμεων της αντιπολίτευσης. Οι αστυνομικές αρχές εισβάλλοντας σε σπίτια και γραφεία συνέλαβαν τουλάχιστον 90 στελέχη κομμάτων της αντιπολίτευσης, μεταξύ αυτών και στελέχοι του ΕΚΚΓ και της Ενωσης Κομμουνιστικής Νεολαίας Γεωργίας (ΕΚΝΓ). Ερευνα πραγματοποιήθηκε και στο σπίτι του ΓΓ του ΕΚΚΓ, Παντελεμόν Γκεοργκάτσε.

Τα παραπάνω τονίζονται σε ενημερωτικό δελτίο της ΕΚΝΓ κι επιβεβαιώνονται από τις πληροφορίες των ξένων πρακτορείων ειδήσεων.

Οι κατηγορίες που φέρεται να έχουν απευθύνει στους συλληφθέντες οι αρχές είναι αυτές της «αντικρατικής δράσης» και της «προδοσίας», καθώς και «της χρησιμοποίησης χρημάτων από ρωσικές πηγές με στόχο την ανατροπή της σημερινής νόμιμης κυβέρνησης».

Η ΕΚΝΓ τονίζει στο δελτίο που εξέδωσε ότι «στόχος των συλλήψεων είναι ο εκφοβισμός της αριστερής αντιπολίτευσης, όλων των πολιτών που δυσανασχετούν για την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται στη χώρα. Το κυρίαρχο καθεστώς επέλεξε την καταστολή της αντίστασης και των πολιτικών δυνάμεων που το πολεμούν, επιδιώκοντας να επιμηκύνει τη δικτατορία του», τονίζεται στο πληροφοριακό δελτίο της ΕΚΝΓ.

Τις διώξεις κατήγγειλε ο Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, πρόεδρος της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ) που σημείωσε ότι «οι συγκεκριμένες ενέργειες των αρχών της Γεωργίας, μοιάζει να έχουν την ανάλογη υποστήριξη από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες».


Ι.Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ