Πέμπτη 7 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Ανοίγουν την πόρτα εξόδου στον Μπλερ

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Οργιάζουν πλέον τα στελέχη του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος που παλεύουν να διατηρηθούν στην εξουσία καθώς η πολιτική του πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ τούς οδηγεί στο περιθώριο. Ετσι, ο Μπλερ είναι αντιμέτωπος με «ανταρσία», καθώς εφτά υφυπουργοί του παραιτήθηκαν, ζητώντας του να παραιτηθεί άμεσα από τη θέση του πρωθυπουργού.

Η χιονοστιβάδα παραιτήσεων δεν αναχαιτίστηκε ούτε και από τις διαβεβαιώσεις υπουργών της κυβέρνησης ότι ο Τόνι Μπλερ σκοπεύει να αποχωρήσει σε έναν περίπου χρόνο. Μάλιστα, δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου ανέφεραν την Τετάρτη ότι θα παραιτηθεί στις 26 Ιούλη 2007.

Πρώτος ανακοίνωσε την παραίτησή του ο υφυπουργός Αμυνας Τομ Ουότσον, καλώντας τον Τόνι Μπλερ να αποχωρήσει από την εξουσία «χωρίς καθυστέρηση». Ο Ουότσον, ένας από τους 17 βουλευτές που έστειλαν στον Βρετανό πρωθυπουργό επιστολή ζητώντας του να διευκρινίσει την ημερομηνία αποχώρησής του ή να παραιτηθεί αμέσως, υποστήριξε πως η παραμονή του Τόνι Μπλερ στην πρωθυπουργία «δεν είναι προς το συμφέρον του κόμματος ή της χώρας». Λίγες ώρες αργότερα, την παραίτησή του ανακοίνωσε και ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για τη μετανάστευση και σφοδρός επικριτής του πολέμου στο Ιράκ, Χαλίντ Μαχμούντ, και ακολούθησαν οι Γουέιν Ντέιβιντ, Ιαν Λούκας, Μαρκ Τάμι, Κρις Μόουλ, και Ντέιβιντ Ράιτ.

Τέλος, δημοσκόπηση των βρετανικών Τάιμς, αναφέρει ότι το 73% των Βρετανών θεωρούν ότι η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης Μπλερ και η ενεργός συμμετοχή της στον πόλεμο του Ιράκ και του Λιβάνου έχουν καταστήσει τη Βρετανία ευάλωτη στις επιθέσεις και το 62% των Βρετανών όχι μόνο θέλει δραματική αλλαγή της εξωτερικής πολιτικής, αλλά και αποστασιοποίηση από τις ΗΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ