Παρασκευή 8 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ο μεγάλος εμπαιγμός

Τελικά, ένα προς ένα τα προσχήματα της κυβέρνησης για το ξεπούλημα των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων στο μεγάλο κεφάλαιο καταρρίπτονται. Και, μάλιστα, από τα ίδια τα κυβερνητικά στελέχη!

Για παράδειγμα: Θυμάστε που κάποιοι υπουργοί έφερναν την... καταστροφή, «φουσκώνοντας» το ετήσιο κόστος συντήρησης των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων στα 100 εκατ. ευρώ, προκειμένου να πείσουν την κοινή γνώμη να δεχτεί το «μεγάλο ξεπούλημα»; Ε, λοιπόν, τώρα το ίδιο το υπουργείο Πολιτισμού, με τους διαγωνισμούς που διενεργεί, «ομολογεί» ότι το κόστος αυτό δεν ξεπερνά τα 56 εκατ. ευρώ. Ενα κόστος που, όπως παραδέχεται σε συνέντευξή του στην «Ελευθεροτυπία» ο πρόεδρος της «Ολυμπιακά Ακίνητα» Χ. Χατζηεμμανουήλ, καλύφθηκε τουλάχιστον κατά 30% από τις τρεις πρώτες συμβάσεις, με τις οποίες παραχωρήθηκαν στους ιδιώτες οι εγκαταστάσεις Μπάμπιγκτον, Κλειστό Γαλατσίου και IBC. Ωστόσο, προχωρούν ακάθεκτοι στους διαγωνισμούς και για τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις, που τις πλήρωσε πανάκριβα ο ελληνικός λαός και τώρα δε θα μπορεί όχι μόνο να αθληθεί σ' αυτές, αλλά ούτε να τις βλέπει, έστω και με... κιάλια!

Αμφιβάλλει τώρα, άραγε, κανείς για τον εμπαιγμό του λαού με τα Ολυμπιακά Ακίνητα, που προετοίμασε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και υλοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ; Αμφιβάλλει κανείς πως τα προσχήματα περί κόστους συντήρησης ήταν το αναγκαίο προπαγανδιστικό τρικ για να δοθούν προς εκμετάλλευση στους ιδιώτες κερδοσκόπους;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ