Παρασκευή 8 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Κυνική ομολογία για τους συμβασιούχους

Υστερα από Ερώτηση του Γ. Τούσσα, αποκαλύπτεται για πολλοστή φορά η καπηλεία ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και ΣΥΝ

«Πρέπει να υπογραμμιστεί ότι δεν απαιτείται με βάση την οδηγία η μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε συμβάσεις αορίστου». Την απάντηση αυτή έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Γ. Τούσσα, σχετικά με τη συνεχιζόμενη πολύχρονη πολιτική και εργασιακή ομηρία χιλιάδων συμβασιούχων στην Ελλάδα και τον πραγματικό χαρακτήρα της κοινοτικής οδηγίας 70/1999 για τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Στην καταγγελία του ευρωβουλευτή ότι «οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με τα Προεδρικά Διατάγματα (81/2003 και 164/2004) παραβιάζουν κατάφωρα τα δικαιώματα και επιβάλλουν καθεστώς ομηρίας σε χιλιάδες εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, με διαρκώς ανανεούμενες συμβάσεις, ενώ καλύπτουν "πάγιες και διαρκείς ανάγκες"» η Επιτροπή επικαλούμενη ότι δεν έχει στοιχεία, απαντά ότι «δεν προτίθεται συνεπώς να λάβει μέτρα επί του ζητήματος αυτού».

Το σύνολο της απάντησης κάνει σαφές ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στηρίζει τις αντεργατικές επιλογές των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Ταυτόχρονα, εκθέτει στα μάτια των χιλιάδων συμβασιούχων το Συνασπισμό και τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και αλλού, που ακόμα και σήμερα ισχυρίζονται ψευδώς ότι η κοινοτική οδηγία επιβάλλει τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, προκειμένου να προσδώσουν δήθεν φιλεργατικά χαρακτηριστικά στην ΕΕ και να αποπροσανατολίσουν την πάλη του εργατικού κινήματος.

Σε δελτίο Τύπου η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καλεί τους συμβασιούχους, την εργατική τάξη «να καταδικάσουν έμπρακτα με όρους κινήματος τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το Συνασπισμό και τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Να ενισχύσουν το ΚΚΕ να συμμετέχουν ενεργά μέσα από τις γραμμές του ταξικού εργατικού κινήματος στους αγώνες ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ και των άλλων εκπροσώπων του κεφαλαίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ