Παρασκευή 8 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Ενωμένη κατά των λαών

Το κοινό ψήφισμα όλων των ομάδων για την αποστολή κατοχικών στρατευμάτων καταψήφισε το ΚΚΕ

Το απαράδεκτο κοινό ψήφισμα όλων των πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το οποίο αθωώνει το Ισραήλ, ενοχοποιεί τη λαϊκή αντίσταση και χαιρετίζει την αποστολή ευρωπαϊκών κατοχικών στρατευμάτων κατήγγειλε και καταψήφισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, με παρέμβασή του στην Ολομέλεια του ΕΚ. Το ψήφισμα επίσης καταψήφισαν και ορισμένοι ευρωβουλευτές κομμουνιστικών κομμάτων. Στην παρέμβασή του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, σημείωσε:

«Το ΚΚΕ καταψηφίζει και θεωρεί απαράδεκτο το κοινό ψήφισμα για την κατάσταση στη Μ. Ανατολή, που δυστυχώς υπογράφτηκε από εκπροσώπους όλων των πολιτικών ομάδων.

Είναι ταυτισμένο με τη στάση της ΕΕ που έχει εγκρίνει το σχέδιο του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ για "νέα Μέση Ανατολή" συνέπεια του οποίου ήταν και ο πόλεμος κατά του Λιβάνου τον οποίο το ψήφισμα ονομάζει ως "σύγκρουση" αθωώνοντας το Ισραήλ.

Επιχειρώντας να παρουσιαστεί η ΕΕ με ίσες αποστάσεις βάζει στην ίδια μοίρα θύτες και θύματα και ενοχοποιεί την αντίσταση των λαών κατά της ιμπεριαλιστικής πολιτικής του Ισραήλ και των ΗΠΑ.

Εκφράζει την πλήρη συμφωνία στο ψήφισμα 1701 του ΟΗΕ, χαιρετίζει την αποστολή ευρωπαϊκών κατοχικών στρατευμάτων, πιέζει για τον αφοπλισμό των λαϊκών δυνάμεων που αντιστάθηκαν ηρωικά στον άδικο επιθετικό πόλεμο. Με αυτόν τον τρόπο, συναινεί στην κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων που υλοποιούνται αυτή τη φορά μέσα από τον ΟΗΕ.

Αποδίδει τις ευθύνες στους Παλαιστίνιους χωρίς καν να καταγγέλλει τη γενοκτονία του Ισραήλ εναντίον τους.

Δεν κάνει καμία αναφορά στην ανάγκη αναγνώρισης της παλαιστινιακής κυβέρνησης ούτε στην απελευθέρωση των χιλιάδων παράνομα κρατουμένων Λιβανέζων και Παλαιστινίων στις ισραηλινές φυλακές παρά μόνο για τους υπουργούς και βουλευτές.

Η πράγματι αναβαθμισμένη κατοχική παρουσία της ΕΕ στη Μ. Ανατολή την οποία χαιρετίζει το ψήφισμα, όχι μόνο δεν εγγυάται την ειρήνη σε όφελος των λαών, αλλά θα πυροδοτήσει νέα όξυνση της κατάστασης, γιατί ο πραγματικός στόχος είναι η υλοποίηση του σχεδίου του ΝΑΤΟ για τον έλεγχο της περιοχής από τους ιμπεριαλιστές.

Οι πολιτικές δυνάμεις που το υπογράφουν έχουν τεράστιες ευθύνες απέναντι στους λαούς της περιοχής, στις λαϊκές δυνάμεις και οργανώσεις που μάχονται πολλά χρόνια δίνοντας ποταμούς αίματος για την ανεξαρτησία τους.

Σε αυτόν τον αγώνα, που θα συνεχιστεί, το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του, καλώντας τους λαούς να δυναμώσουν την πάλη τους κατά του αμερικανοευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού που προετοιμάζει νέους πολέμους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ενόχλησε τους πολιτικούς εκπροσώπους του κεφαλαίου η τοποθέτηση του ΚΚΕ για την Παλαιστίνη (2017-02-15 00:00:00.0)
Παρεμβάσεις στο Ευρωκοινοβούλιο από το ΚΚΕ (2013-05-24 00:00:00.0)
Απαράδεκτη επίθεση κατά της Κούβας (2006-02-03 00:00:00.0)
Αλληλεγγύη στο λαό του Ιράν (2005-10-15 00:00:00.0)
Αναγνώριση της δοσίλογης κυβέρνησης (2004-09-17 00:00:00.0)
Υποκριτική η στάση της Ευρωπαϊκής Ενωσης (2003-10-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ