Σάββατο 9 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ο «Φωτογράφος Τσε» στο Ηράκλειο

Στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο της Κρήτης παρουσιάζεται από χτες η έκθεση «Ερνέστο Τσε Γκεβάρα: Ο Φωτογράφος», που θα διαρκέσει έως τις 28/9 με ελεύθερη είσοδο. Θυμίζουμε ότι η πρώτη διοργάνωση της έκθεσης έγινε τον περασμένο Μάη στην Αθήνα με πολύ μεγάλη επιτυχία, αφού την επισκέφτηκαν πάνω από 60.000 χιλιάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών.

Το ειδικό βάρος που δίνει η κουβανική κυβέρνηση σε τέτοιου είδους σημαντικές πολιτιστικές και πολιτικές παρεμβάσεις υπογραμμίστηκε από την παρουσία στα εγκαίνια του πρέσβη της Κούβας στην Ελλάδα, Ερμες Ερνάντεζ Ερέρα, της υπεύθυνης πολιτιστικών της πρεσβείας, Αννα Ρόζα Ρόχας και του καλλιτεχνικού επιμελητή της έκθεσης, Κάρλος Λάμα. Αλλωστε, τα εγκαίνια πραγματοποίησε ο Καμίλο Γκεβάρα, γιος του θρυλικού επαναστάτη και εκπρόσωπος του Κέντρου Μελετών «Τσε Γκεβάρα» στην Κούβα, ο οποίος θα παραμείνει στη χώρα μας έως τις 12 Σεπτέμβρη.

Την ευθύνη της διοργάνωσης της έκθεσης έχουν η ελληνική εταιρεία διανομής ταινιών «New Star» και το «Κέντρο Μελετών Τσε Γκεβάρα» της Κούβας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ