Τρίτη 11 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
«Βούλιαξε» η καινούρια προβλήτα

Καθίζηση παρουσιάστηκε προχτές Κυριακή το πρωί σε τμήμα προβλήτας του λιμανιού στο Ηράκλειο της Κρήτης, το οποίο είχε κατασκευαστεί μόλις πριν από τρία χρόνια! Η καθίζηση εμφανίστηκε στο κρηπίδωμα που βρίσκεται μεταξύ των προβλήτων 1 και 2 του λιμανιού και όπως φαίνεται, από Δελτίο Τύπου του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, ήταν αναμενόμενη, αφού είχε εντοπιστεί στο σημείο αυτό σπηλαίωση - μετά βέβαια την κατασκευή της προβλήτας - και ήδη είχε ανατεθεί σε εργολάβο η εκτέλεση των κατάλληλων έργων υποστήριξης.

Από την καθίζηση έπεσε στη θάλασσα ένας γερανός φορτωτής της εταιρίας που έχει αναλάβει τα λιμενικά έργα, ενώ δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, με δήλωσή του λίγες ώρες μετά το γεγονός, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες και οι έλεγχοι για τη βελτίωση των υποδομών και της λειτουργίας των λιμανιών» τα οποία, να σημειώσουμε, ότι ξεπουλιούνται το ένα μετά το άλλο από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Ο υπουργός, σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου του ΥΕΝ, διέταξε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες της προανάκρισης προκειμένου να εντοπιστούν τα πραγματικά αίτια και οι υπεύθυνοι της καθίζησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ