Τρίτη 12 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Ου... ΔΕΘ νεώτερον

Ο κ. Καραμανλής περιέγραψε από τη Θεσσαλονίκη μια Ελλάδα που «πάει καλά». Αλλά πριν από αυτόν τα ίδια έλεγαν ο κ. Σημίτης και ο κ. Παπανδρέου.

Μόνο που στην Ελλάδα του κ. Καραμανλή (και των κ.κ. Σημίτη - Παπανδρέου) περίπου ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι ζουν με κάτω από 500 - 600 ευρώ το μήνα, μερικά εκατομμύρια εργαζόμενοι υπολογίζουν το μεροκάματό τους ξεκινώντας από ένα βασικό μισθό της τάξης των 629 ευρώ, το 25% του πληθυσμού της χώρας ζει στα όρια και κάτω από τα όρια της φτώχειας και τα λαϊκά νοικοκυριά για να φέρουν βόλτα έφτασαν να χρωστούν στις τράπεζες 75 δισ. ευρώ από δάνεια, δηλαδή... 2.500% περισσότερα από όσα χρώσταγαν πριν μια δεκαετία!

Προφανώς, ο κ. Καραμανλής, λέγοντας «πάμε καλά», αναφερόταν στην άλλη Ελλάδα, εκείνη των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών και των εργολάβων. Αλλά αυτή η Ελλάδα, είναι γνωστό τοις πάσι, πως είτε με ΝΔ, είτε με ΠΑΣΟΚ, πράγματι, περνάει καλά και πως, όσο θα κυβερνάνε αυτοί, θα περνάει ακόμα καλύτερα. Ουδέν νεώτερον, λοιπόν, από το τριήμερο πανηγυράκι της ΔΕΘ.


Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ