Τρίτη 12 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μονόδρομος η αύξηση της κερδοφορίας!

Η απάντηση του Κ. Καραμανλή στην ερώτηση του «Ρ»

Η στήριξη των κερδοφορίας των επιχειρήσεων είναι μονόδρομος, υποστήριξε απαντώντας στην ερώτηση του «Ρ» ο Κ. Καραμανλής, «αδιαφορώντας» για το γεγονός ότι τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα παραμένουν άλυτα, αν και τα κέρδη των εταιρειών αυξάνονται εδώ και χρόνια με ιλιγγιώδεις ρυθμούς.

Ακολουθεί η ερώτηση του «Ρ» και η απάντηση του πρωθυπουργού.

- Ερώτηση: «Ενισχύετε την επιχειρηματικότητα γιατί μόνο έτσι, όπως λέτε, θα γίνουν επενδύσεις, θα αντιμετωπιστεί η ανεργία και θα ανέβει το βιοτικό επίπεδο, γενικότερα του λαού. Πράγματι, στα 2,5 χρόνια κάνατε ό,τι μπορούσατε για να στηρίξετε τις επιχειρήσεις. Ορισμένα από τα μέτρα τα αναφέρατε χτες, ενώ υποσχεθήκατε και άλλα για το μέλλον. Τα αποτελέσματα είναι πράγματι εντυπωσιακά. Τα κέρδη των εισηγμένων εταιρειών αυξήθηκαν το 2005 κατά 38,5% και το πρώτο εξάμηνο του 2006 κατά 50%. Ειδικά των τραπεζών "τρέχουν" με 68% το πρώτο εξάμηνο του 2006. Μπορείτε να μας πείτε ένα από τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα που λύθηκαν, ας πούμε, η φτώχεια, η ανεργία, η ακρίβεια, επειδή έγινε πράξη ο βασικός στόχος της πολιτικής σας, δηλαδή η ενίσχυση των επιχειρήσεων;».

- Κ. Καραμανλής: «Χαίρομαι πάντα να σας ακούω γιατί αυτό είναι η άλλη άποψη. Αλλά να σας πω ότι διαφωνώ ριζικά στη βάση της ερώτησης. Εγώ πιστεύω, και το πιστεύω βαθύτατα, ότι διαμορφώνουμε τις συνθήκες εκείνες που οδηγούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου όλων των πολιτών. Και αυτό μεταξύ των άλλων έχει ως μοχλό τη βελτίωση των συνθηκών της επενδυτικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας. Θα σας έλεγα, μάλιστα, ότι ασχέτως επιμέρους απόψεων, αυτό είναι μία αλήθεια την οποία αποδέχονται σήμερα οι πάντες. Δεν εννοώ μόνο στη χώρα μας, αλλά διεθνώς. Τώρα, βεβαίως και δεν έχει λυθεί απολύτως το ζήτημα της φτώχειας ή το ζήτημα της ανεργίας στο οποίο αναφέρεστε. Η τάση, όμως, για να πάρω το τελευταίο, είναι ενδεικτική ότι κάτι βελτιώνεται. Οτι κάτι κινείται καλύτερα. Και αυτό είναι, αν θέλετε, οδοδείκτης αυξημένης προσπάθειας σε αυτή την κατεύθυνση. Αλλωστε, θα το επαναλάβω για μία ακόμα φορά, είναι μονόδρομος. Αυτό το δρόμο πρέπει να προχωρήσουμε και σε αυτόν το δρόμο πρέπει να πετύχουμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ