Τρίτη 12 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πολιτική αποκλεισμού;

Κατά πάγια τακτική του υπουργείου Οικονομίας, ο «Ρ» αποκλείεται από όλες τις διεθνείς αποστολές, όπου συζητούνται κρίσιμα οικονομικά και κατ' επέκταση πολιτικά θέματα. Στα 2,5 χρόνια που βρίσκεται στην κυβέρνηση η ΝΔ, η εφημερίδα μας δεν έχει προσκληθεί ούτε μια φορά σε τέτοιου είδους διεθνείς συναντήσεις και δραστηριότητες.

Χτες ρωτήθηκε ο Γ. Αλογοσκούφης, αν η μη πρόσκληση του «Ρ», εφημερίδας η οποία εκπροσωπεί το τρίτο σε δύναμη κόμμα της Βουλής, συνιστά προσπάθεια αποκλεισμού των πολιτικών και ιδεολογικών απόψεων που εκφράζει το ΚΚΕ, αν δηλαδή η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να παρεμποδίσει την ενημέρωση των αναγνωστών της εφημερίδας και την έκφραση μιας διαφορετικής, από την επικρατούσα, πολιτικής άποψης.

Και ο μεν υπουργός έδωσε μια γενικής φύσης απάντηση, ότι δεν υπάρχει αποκλεισμός για κανέναν, τα γεγονότα όμως των 2,5 χρόνων, όπου αυτός βρίσκεται στη συγκεκριμένη θέση, άλλα δείχνουν. Κάποια στιγμή, σεμνά και ταπεινά, θα πρέπει να απαντήσει στο ερώτημα πώς γίνεται κάθε φορά σε κρίσιμες αποστολές - όπως, π.χ., η σύνοδος του ΔΝΤ στη Σιγκαπούρη σε λίγες μέρες - να συμμετέχουν τρεις και τέσσερις δημοσιογράφοι του ίδιου εκδοτικού συγκροτήματος, ενώ άλλες εφημερίδες - όπως ο «Ρ» - να έχουν μπει σε ...μαύρη λίστα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ